Până la sfârșitul lunii trecute, în Bihor au fost distribuite aproape 10 mii de comprimate de iodură de potasiu.

Până la sfârșitul lunii trecute, în Bihor au fost distribuite aproape 10 mii de comprimate de iodură de potasiu.
Vineri, 9 septembrie, a fost publicat în Monitorul Oficial al României Ordinul Ministrului Sănătății nr. 2675 pentru aprobarea unor măsuri ce se aplică de unitățile sanitare, în domeniul sănătății publice, în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Conform noului act normativ, „unitățile sanitare publice pot organiza testarea pacienților pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2 în cadrul activității de screening la internare”.
Cu ocazia unui interviu acordat recent, directorul general Dorel Dulău ne-a prezentat noutățile din activitatea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bihor. Primul anunț făcut de interlocutorul nostru se referă la începerea achitării restanțelor la plata concediilor medicale din ultimele luni.
Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea a găzduit ieri, de la ora 9.00, prezentarea celui mai avansat sistem în chirurgia generală din lume. Un robot adus din Anglia capabil să efectueze intervenții chirurgicale laparoscopice de mare precizie folosind realitatea virtuală.
Sute de specialiști în medicină și în tehnică medicală vor fi prezenți, timp de cinci zile, la Oradea, în cadrul celei de-a şasea ediții a Conferinței Internaționale de Tehnologie Medicală SSIMA RE: Imagine Healthcare. Festivitatea de deschidere a avut loc ieri, la Primăria Municipiului Oradea.
Digitalizarea spitalelor, chirurgia robotică și medicina viitorului, bazată pe inteligență artificială, se numără printre temele ce vor fi dezbătute, timp de aproape o săptămână, în cadrul Conferinței Internaționale de Tehnologie Medicală SSIMA RE: Imagine Healthcare, ce se va derula la Oradea, între 5 și 9 septembrie.
Oradea va găzdui, din 5 septembrie, în premieră, „Conferința Internațională de Tehnologie Medicală SSIMA Re: Imagine Healthcare”, eveniment medical de mare anvergură, unic în Europa de Est, aflat la a VI-a ediție.
Implanturile dentare sunt, fără îndoială, cele mai bune soluții de înlocuire a dinților disponibile în prezent. Nu numai că imită aspectul și funcția dinților reali, ci pot dura și o viață întreagă dacă sunt îngrijite corespunzător. Procedurile de implant dentar se bucură de o rată de succes ridicată, de 95% până la 98%. Acestea fiind spuse, eșecurile, deși sunt rare, se pot întâmpla totuși. Este important să înțelegi ce factori contribuie la eșecurile implantului dentar și cum poți lua măsuri ca intervenția să fie de succes.
Se prognozează forme de gripă severe în acest an, după ce, timp de doi ani am avut pandemie de coronavirus. Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății, recomandă vaccinarea imediat ce vaccinul antigripal va ajunge în farmacii.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri că este foarte posibil ca în luna octombrie România să intre în posesia vaccinului anti-Covid-19 adaptat tulpinilor care circulă în prezent.