Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bihor a realizat procedura de achiziție a tichetelor de masă pentru cei care s-au vaccinat cu schema completă în perioada 3-26 septembrie, urmând ca acestea să fie distribuite în centrele de vaccinare.

Tichetele de masă se acordă persoanelor vaccinate împotriva Covid-19 cu schemă completă de vaccinare de către centrele de vaccinare sau cabinetele medicilor de familie sau ambulatoriile de specialitate, în cadrul cărora a fost efectuată ultima doză, în baza registrului de evidență creat și operat de către aceste unități, în acest scop. Pentru fiecare beneficiar se va acorda alocația de hrană în valoare totală de 100 lei sub forma a 5 tichete de masa cu valoare de 20 lei fiecare.

Schema completă de vaccinare cu vaccinurile împotriva SARS-CoV-2 autorizate în România este: vaccin Comirnaty - Pfizer BioNTech 2 doze, vaccin Spikevax - Moderna 2 doze, vaccin Vaxzevria - Astrazeneca/Oxford 2 doze, vaccin Johnson & Johnson - Janssen/Johnson & Johnson 1 doză.

„Persoanele care s-au vaccinat împotriva Covid-19 cu schemă completă de vaccinare între 3 septembrie 2021 (data intrării în vigoare a Ordonanței Guvernului) şi 26 septembrie 2021 se pot adresa pentru ridicarea tichetelor de masă de la unitatea unde au efectuat ultima doză de vaccinare, în termen de 60 de zile de la data vaccinării cu schemă completă, după un program stabilit de către coordonatorul centrului de vaccinare și afișat, la loc vizibil, la nivelul acestuia. În cazul în care persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare refuză primirea tichetelor de masă, opțiunea acestora se consemnează de către personalul centrelor de vaccinare, cabinetelor medicilor de familie și ambulatoriilor de specialitate, în registrul de evidență”, se afirmă într-un comunicat al DSP Bihor.

În caz de neutilizare, tichetele de masă pot fi redistribuite, în funcție de necesități, între centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie, respectiv ambulatoriile de specialitate, de către Direcția de Sănătate Publică Bihor, în funcție de necesități.