Pe lângă comunicatele de pe front care încă ţineau prima pagină a ziarului, în paginile interioare apar ştiri diverse despre cetăţenii Oradiei, instituţii ale statului care reîncepeau să funcţioneze, dar şi... propagandă. Spre exemplu, simpli infractori erau catalogaţi la grămadă fascişti, iar lupta de clasă începea să facă victime.

Iată cum era prezentat un caz de furt a unor bijuterii descoperit de poliţia orădeană şi cum ajunge un politician naţional-ţărănist implicat în "banda fascistă". Ştirea este prezentată în pagina trei din 14 februarie 1945. Din punct de vedere al redactării, al exprimării, dar şi al clarităţii informaţiei, articolul prezintă deficienţe evidente.

"În ultimele zile Poliţia de Stat din Oradea a descoperit un delict care după personajele angajate ne arată că unii oameni care se proslăvea ca conducătorii poporului sunt de fapt simpli bandiţi.

Încă din ianuarie Poliţia de Stat a primit înştiinţare că dna Bereczy Josef ascunde obiecte străine. Prin cercetările efectuate s-a constatat că dna Bereczy Josef cu unchiul ei Andor Lorincz au descoperit lada cu giuvaeruri a soţiei divorţate a lui Andor Lorincz şi împreună cu Andor Lorincz şi Kato şi-au împărţit cuprinsul. Giuvaerele în parte s-au descoperit la inculpaţi. Firele acestui furt de mică proporţie a dus la descoperirea unui furt şi mai mare.

 

Cum a "pescuit" textile Silaghi Corbu Ioan dintr-o piviniţă din Calea Victoriei

În urma interogatoriului dna Bereczy a destăinuit că unchiul ei Andor Gyorgy i-a pomenit odată că la betonare într-o casă de pe strada Victoriei a găsit mărfuri preţioase. Această informaţie dna Bereczy a destăinuit-o lui Andor Lorincz care a valorizat această informaţiune. A înjghebat o adevărată asociaţie de valorizare pentru dezgroparea mărfurilor ascunse pentru a fi furate de la proprietar. La executarea delictului s-au alăturat Florian Bognar şi Ioan Silaghi Corbu, cunoscuţi politicieni ai partidului naţional ţărănesc, cel din urmă fiind chiar secretarul din Bihor al partidului. Urmărirea a constatat că Ioan Silaghi Corbu în persoană a dirijat împărţirea mrfurilor furate între complicii săi. Este caracteristic delictului că au vrut să se lapede de un complice al lor şi numai după o lungă sfădeală a primit şi acesta un geamantan cu marfă.

În urma depoziţiilor doamnei Bereczy poliţia a făcut o descindere la Florian Bognar şi la secretarul de partid Ioan Silaghi Corbu, unde a şi găsit o parte din mărfurile căutate. Politicianul ţărănist prins în flagrant delict se apără că aceste mărfuri i-au fost date de către Andor Lorincz pentru anumite socoteli. În răstimp, Andor Lorincz a fugit. Poliţia a ascultat mai mulţi martori care au dovedit că la furtul stofelor Ioan Silaghi Corbu a luat parte personal. Actele dresate asupra acestei cauze de mare interes vor fi în curând date parchetului".