Simpozion internațional la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop dr. Vasile Coman” a Universității din Oradea. Oaspeți de la facultăți importante din țară vor vorbi despre pastorație și provocările lumii contemporane.

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din cadrul Universității din Oradea va organiza, în perioada 25 - 26 mai, simpozionul internațional cu titlul: Pastorație, istorie și tradiție bisericească într-o lume puternic secularizată.

La lucrările simpozionului vor participa cadre didactice de la facultăți de profil din țară: București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Craiova, Arad și invitați din străinătate (Italia, Germania). Simpozionul se va desfășura online.

„Această manifestare internațională are ca scop primordial prezentarea și propagarea unor direcții de pastorație adecvate provocărilor contemporane. În împlinirea acestor direcții de cercetare vor fi prezentate alocuțiuni pe mai multe secțiuni: biblice, patristice, istorice, sistematice, pastorale și practice, oferindu-se soluții privitoare la secularizare și la alte provocări ale societății contemporane. Lucrările prezentate vor fi concretizate prin tipărirea într-un volum colectiv, sub egida unei edituri de prestigiu, ca rezultat al acestei manifestări academice”, au precizat reprezentanții facultății.