Sâmbătă, 6 august 2022, de praznicul „Schimbarea la Față a Domnului" este hram la Sfânta Mănăstire Izbuc.

Biserica monument istoric, de la anul 1733 are ca hram această sărbătoare însemnată, din cursul anului bisericesc. Ca urmare, sfintele slujbele vor începe încă din ajun, astfel:

Vineri, 5 august, de la ora 19.00, cu slujba privegherii, procesiune la izvorul Maicii Domnului cu cântare și rugăciune; Paraclisul Maicii Domnului, Taina Sf.Maslu și rugăciunile mari de dezlegare apoi Sfânta Liturghie de la miezul nopții;

Sâmbătă, 6 august, începând cu ora 07.00, se va sfinți apa la izvor, iar de la ora 08.00, se va oficia Sfânta Liturghie săvârșită de Preasfințitul Părinte Sofronie, episcopul Oradiei, împreună cu un sobor de ieromonahi, preoți și diaconi;

Duminică, 7 august, fiind prima duminică din lună, programul slujbelor este următorul: de la ora 07.00, Ceasurile și Acatistul Domnului Iisus Hristos, apoi Sfânta Liturghie; 10.00-12.30, Taina Sf. Maslu și rugăciuni de dezlegare, sănătate și binecuvântare.

În aceste zile 5, 6, 7 august sunt așteptați mii de pelerini din mai multe zone ale țării, pentru a se bucura de harul Duhului Sfânt revărsat în sfintele slujbe, aici în mijlocul codrului, unde șade Maica Domnului, în munte, mai aproape de cer într-un loc unic, sfânt și binecuvântat! Sus să avem inimile!