Și în acest an, de sărbătoarea „Schimbarea la Față a Domnului”, Mănăstirea Izbuc își va sărbători hramul vechii biserici de lemn din anul 1733, ce se află în incinta mănăstirii.

Sfintele slujbe vor începe din ajun, azi, 5 august, de la ora 19.00, cu slujba Privegherii săvârșită cu binecuvântarea Ps. Sofronie, episcopul Oradiei, de către arhimandritul Mihail Tărău, starețul Mănăstirii Izbuc, împreună cu un sobor de preoți. Apoi va urma o procesiune la Izvor, Paraclisul Maicii Domnului, Taina Sf. Maslu și dezlegări, apoi Sfânta Liturghie de la miezul nopții.

 În ziua Praznicului, vineri, 6 august, Sfânta Liturghie va începe la ora 08.00 și va fi oficiată de către Preasfințitul Părinte Sofronie, episcopul Oradiei, înconjurat de un sobor de ieromonahi, preoți și diaconi.

 Credincioșii se vor putea închina la: Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, Icoana pictată de părintele Arsenie Boca la vârsta de 19 ani, la moaștele Sfântului Nectarie, la Icoana cu fragment din cinstitul lemn al crucii, precum și la celelalte odoare sfinte aflate în patrimoniul sacru al Mănăstirii.

Deși mai rar, Izvorul își revarsă apa binefăcătoare spre bucuria celor bine credincioși. Filmarea expusă este din această săptămână, marți, 2 august 2021.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!