Excelenţa Sa, Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia, Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova, însoţit de către secretarul Nunţiaturii, părintele Fernando Duarte Barros Reis, s-a aflat, în perioada 8 - 10 septembrie, într-o vizită în Episcopia greco-catolică de Oradea.

 

Însoţit de către Preasfinţitul Părinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, Excelenţa Sa Miguel Maury Buendia a vizitat, în ziua de sâmbătă, câteva dintre bisericile, instituţiile de învăţământ, centrele sociale aflate sub conducerea Episcopiei Române Unite de Oradea, întâlnindu-se şi cu reprezentanţii instituţiilor locale.

Au fost vizitate liceele Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” şi Liceul „Don Orione”, Seminarul Teologic Sfinţii Trei Ierarhi „Vasile, Grigore şi Ioan”, Bisericile: Biserica „Tuturor Sfinţilor” din Ioşia, Biserica „Sfânta Treime” din Cartierul Nufărul, Mănăstirea Franciscană „Maica Domnului”, Biserica „Schimbarea la Faţă” din Cartierul Velenţa, Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din Haieu şi Biserica din Sântandrei. De asemenea, a fost vizitat și Centrul Social „Maria Rossa”, cantina socială şi centrul de zi pentru copii.

Excelenţa Sa, Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia s-a întâlnit şi cu primarul Oradiei, Ilie Bolojan, şi cu Preasfinţitul Părinte Sofronie Drincec, episcopul ortodox de Oradea.

În seara zilei de sâmbătă, în Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae”, a fost celebrată Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoţi. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către tinerii din Parohiile, Oratoriile din oraş şi Cercetaşii Români Uniţi. Preasfinţia Sa Virgil a dăruit Nunţiului Apostolic o cruce pectorală şi o icoană care îl reprezintă pe Isus Cristos, ca şi amintire a vizitei în Eparhia de Oradea. La sfârşitul celebrării a fost împărţită credincioşilor binecuvântarea apostolică oferită de către trimisul special al Sfântului Părinte Papa Francisc în România. Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova a fost însoţit de către secretarul Nunţiaturii, părintele Fernando Duarte Barros Reis.

Eugen IVUȚ