La jumătatea lunii lui Gustar, 15 august 2023, Mănăstirea Izbuc are bucuria de a-i invita pe toți credincioșii și credincioasele la solemna prăznuire a Adormirii Maicii Domnului, care este și hramul principal al mănăstirii, cel mai vechi așezământ monahal din Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei.

Sfintele slujbe vor debuta încă din ajunul sărbătorii, luni, începând cu ora 19.00, cu slujba de priveghere ce va culmina cu Prohodul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, urmată de procesiunea la Izvorul Maicii Domnului, cu cântare și rugăciune, Paraclisul Maicii Domnului, Taina Sfântului Maslu și dezlegări. Programul liturgic nocturn va fi încununat de Dumnezeiasca Liturghie de la miezul nopții.

Marți dimineața, la ora 07.00, va fi oficiată slujba de sfințire a apei la izvor. La ora 08.00 va începe Sfânta Liturghie Arhierească săvârșită de Preasfințitul Părinte Sofronie, episcopul Oradiei, înconjurat de un numeros sobor de ieromonahi, preoți și diaconi, pe Altarul de vară al așezământului monahal.

Fiind zi liberă, de sărbătoare legală, la fel ca în fiecare an, cu această ocazie, la sfânta noastră mănăstire sunt așteptați cu mult drag pelerini de pe întreg cuprinsul țării și dincolo de hotarele ei, veniți pentru a-și ușura sufletele de poverile lumești și a înălța rugăciuni de mulțumire și de cerere către Preabunul Dumnezeu și către Preasfânta Fecioară Maria.

Dumnezeu să vă ocrotească drumurile și pașii îndreptați spre Mănăstirea Izbuc și să răsplătească cu dar de sănătate și zile îndelungate tuturor slujitorilor, ostenitorilor, pelerinilor și binefacătorilor acestui sfânt și binecuvântat lăcaș al Maicii Preasfinte.

Praznic binecuvântat tuturor!