Astăzi, 3 mai, de sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, credincioșii orădeni sunt așteptați să ia parte la hramul Bisericii Izvorul Tămăduirii din Oradea, situată în incinta Spitalului Clinic Judeţean Staţionar 2.

Sărbătoarea va începe dimineață cu Sfânta Liturghie de la ora 9.30, iar după-amiaza, de la ora 17.00, se va oficia Sfințirea Apei și Taina Sfântului Maslu.

Izvorul Tămăduirii este un mare praznic ce datează din a doua jumătate a primului mileniu creştin. Este sărbătoarea din Săptămâna Luminată care ne arată poziţia şi rolul Maicii Domnului în lucrarea mântuirii, deci este închinată Fecioarei Maria. Din punct de vedere istoric, Izvorul Tămăduirii ne aminteşte o minune. Împăratul Leon cel Mare, înainte de urcarea pe tron, mergând printr-o pădure, a întâlnit un orb rănit care îşi căuta drumul. Leon l-a luat de mână ca să-l conducă, dar, la cererea orbului de a-i da apă, a plecat să caute. Negăsind, a auzit un glas care i-a indicat locul unde va găsi apă pentru a potoli setea orbului şi pentru a-i unge ochii lipsiţi de vedere. Urmând cele auzite, Leon a găsit izvorul, care s-a dovedit a fi tămăduitor. Orbul şi-a astâmpărat nu numai setea, dar şi-a recăpătat şi vederea. După ce a ajuns împărat, Leon a ridicat în acel loc o biserică, iar cu apa acelui izvor s-au vindecat mulţi bolnavi de-a lungul timpului, prin mila şi lucrarea Maicii Domnului, care i s-a descoperit. 

Printre lăcaşurile de cult care îşi vor sărbători astăzi hramul se numără Biserica ortodoxă „Izvorul Tămăduirii”, din Oradea, unde slujesc preoții Cristian Rus (paroh), Dorel Octavian Rusu și Titus Scurt.