Biserica Romano-Catolică celebrează în data de 10 aprilie Duminica Floriilor. Cu această zi începe Săptămâna Mare, cunoscută și sub denumirea de Săptămâna Patimilor.

În timpul Săptămânii Mari, celebrările liturgice în Catedrala romano-catolică din Oradea se vor desfășura după un program special.

Duminica Floriilor, 10 aprilie, este dedicată sărbătoririi intrării Domnului Isus în Ierusalim. Liturghia solemnă, de la ora 11.00, celebrată de către PS Böcskei László, episcop diecezan, va fi precedată de binecuvântarea ramurilor, ceremonie care se va desfășura în fața Palatului Episcopal. De aici, procesiunea va intra în Catedrala episcopală, unde va urma oficierea sfintei liturghii. În cadrul liturghiei, vor fi evocate patimile Mântuitorului.

„În zilele de luni, marţi şi miercuri din Săptămâna Mare, sfintele liturghii se vor celebra după programul obişnuit ferial”, menționează reprezentanții Episcopiei Romano-Catolice de Oradea.

Floriile evocă intrarea Mântuitorului în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de mulţimi cu flori și ovații. În această zi, preoții sfințesc ramuri înmugurite de salcie, care se împart creștinilor în amintirea ramurilor de finic și măslin cu care a fost întâmpinat Isus.