Conflictul a avut loc între Dan Tănasă, deputat AUR, şi Silviu Dehelean, deputat USR, care s-au îmbrâncit şi s-au înjurat, fiind despărţiti ulterior de colegii de partid. Parlamentarul AUR i-a înjurat şi pe alţi parlamentari USR.

Deputatul AUR Dan Tănasă l-a înjurat, miercuri, după votul pentru desființarea SIIJ, pe colegul său de la USR Ionuț Moșteanu, în timp ce Dan Barna și Stelian Ion susțineau declarații de presă: „Ești un zero barat, ești nimeni-n drum!”.

„Dacă te bag în (...) o să zici că am ceva cu tine personal. Tu, le lângă George Simion, ești un zero barat. Ești un securist, puți de la o poștă a securism și îți fac o mare favoare că te bag în seamă. Ești un zero barat, ești nimeni-n drum”, i-a spus Dan Tănasă lui Ionuț Moșteanu.

Dialogul a avut loc în holul sălii de plen a Camerei Deputaților, lângă locul unde Dan Barna și Ion Stelian susțineau declarații de presă după ce deputații au votat pentru desființarea SIIJ.

Contrele au continuat și cu Dan Barna, deputatul AUR cerându-i să îl respecte, pentru că „nu ne-am ciocnit paharele, nu am băut la aceeași crâșmă”.

Apoi nervii deputatului AUR s-au revărsat înspre parlamentarul bihorean.

„Nu ţi-e ruşine mă măgarule să vii ameninţător spre mine? Că ce? Că ce, mă, paduche? Dispari de aici, păduche, nu auzi ce spun? Îţi ordon să dispari din faţa mea, sa faci paşi. Nu mai strica aerul”, a declarat deputatul AUR către cel de la USR. Dan Tănasă ar fi fost deranjat de faptul că deputatul USR i-a reproşat acestuia că îl critică pe ministrul Justiţiei. „Băi, dispari! Îţi ordon să dispari din faţa mea! Marş, mă, de aici, nu te mai uita aşa la mine”, sunt cuvinele pe care deputatul AUR i le adresează lui Dehelean. Dan Tănasă a continuat în forţă şi l-a jignit, din nou, pe deputatul USR: „Păduche, eşti zero barat!”. După câteva secunde, Silviu Dehelean, încurajat şi de colegii săi, a părăsit discuţia, lăsându-l pe deputatul AUR să vocifereze.

Deputații au votat, miercuri, proiectul de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție cu 171 de voturi „pentru” și 136 „contra”.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, va cere sancționarea celor vinovați de scandalul izbucnit pe holul Parlamentului, în timpul căruia Dan Tănasă (AUR) i-a înjurat pe Ionuț Moșteanu și Silviu Dehelean, ambii deputați USR.

„Nu sunt la curent, sincer, cu ce s-a întâmplat. Eu am fost în Biroul Permanent, după care am avut o ședință de analiză a proiectelor de lege. Evident atunci când există comportamente, care încalcă regulamentul și codul de conduită parlamentară voi propune sancționările, sancțiunile care se impun”, a afirmat Ludovic Orban.