Mâine, 7 martie, de la ora 13.00, în fața Consiliului Județean Bihor, va avea loc un flashmob de conștientizare asupra situației Aeroportului din Oradea care a rămas fără curse internaționale, după ce Tarom a renunțat să mai opereze zborurile internaționale spre Milano Bergamo și Barcelona.

 

În semn de protest față de situația dificilă în care se află în prezent Aeroportul Oradea, candidații Alianței 2020 USR Plus la alegerile europarlamentare și deputații USR vor participa joi, 7 martie, de la ora 13.00, la un flashmob, care va avea loc în fața Consiliului Județean.

„Ne întâlnim joi, 7 martie 2019, de la ora 13.00, în fața Consiliului Județean Bihor, la un flashmob de conștientizare asupra situației Aeroportului din Oradea. Cu această ocazie, le vom înmâna aleșilor județeni avioane de hârtie, pe care vom scrie destinațiile spre care oradenii (și nu doar ei) își doresc să poată zbura de pe aeroportul din Oradea”, au anunțat organizatorii protestului pe pagina lor de Facebook.

După ce anul trecut o companie low-cost a anulat zborurile pe mai multe rute, Tarom a anunțat că renunță la cele două curse către Milano şi Barcelona care urmau să fie operate din această lună.

Ilie Bolojan, primarul Oradiei, acuză lipsa de preocupare a conducerii CJ Bihor pentru operarea şi dezvoltarea aeroportului. În plus, primarul susţine că operatorii aerieni sunt nemulţumiţi de „stilul de gură spartă” a conducerii judeţului, care ar fi divulgat discuţiile purtate înainte de încheierea negocierilor.

Edilul a reluat problema tarifelor parcaticate de aeroport, susţinând, din nou, că administraţia judeţeană ar fi trebuit să vină cu tarife foarte mici şi cu subvenţii pentru curse până când acestea ar fi devenit profitabile, astfel încât aeroportul să fie atractiv pentru companiile aeriene.

„E un lucru grav pentru Oradea să rămână fără nicio cursă internațională și de aceea ne manifestăm încă o dată intenția de a intra în acționariatul Aeroportului Oradea. Noi considerăm că, împreună cu Consiliul Județean, putem găsi o rezolvare. (...) Am început din anul 2016 şi o ţinem într-o invitaţie în fiecare an, dar trebuie ca şi Consiliul Judeţean să accepte acest lucru”, este de părere și Florin Birta, viceprimar al Oradiei.