Preşedintele ales al Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, şi primarul ales al Oradiei, Florin Birta, au anunţat că, în următorii patru ani, conducerea administraţiei judeţene şi a celei municipale va fi monocoloră. Astfel, vicepreşedinţii CJ vor fi Mircea Mălan şi Călin Gal, iar viceprimarii Oradiei – Arina Moş şi Marcel Dragoş.

În cadrul unei intervenţii live pe Facebook, preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, ales preşedinte al CJ Bihor la scrutinul de duminică, 27 septembrie, şi preşedintele PNL Oradea, Florin Birta, ales primar al Oradiei, au anunţat, marţi seară, că Biroul Politic Judeţean a decis ca PNL să nu facă alianţe în CJ şi Consiliul Local.   

„În condiţiile în care PNL a obţinut un vot important din partea alegătorilor prin mandatele pe care ni le-aţi încredinţat, având majoritatea în ambele consilii - judeţean şi municipal, Biroul Politic Judeţean a luat decizia ca PNL Bihor şi PNL Oradea să-şi asume guvernarea Consiliului Judeţean şi a celui Municipal într-o formulă monocoloră în aşa fel încât angajamentele pe care ni le-am luat în această perioadă să le putem duce la îndeplinire”, a anunţat Bolojan. Potrivit acestuia, Biroul Politic Judeţean a stabilit nominalizările pe care PNL le va face din grupul de consilieri judeţeni pentru cele două poziţii de vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean. Este vorba despre Mircea Mălan, actualul viceprimar de Oradea, care va gestiona portofoliul proiectelor europene, şi Călin Gal, fost șef al Gărzii Financiare Bihor şi actual consilier judeţean, care va gestiona problemele economice ale Consiliului Judeţean. „Angajamentul nostru, pe care îl mai confirmăm încă o dată, este că tot ceea ce am spus că vom face înainte şi în campanie vom căuta să ducem la îndeplinire, astfel încât să-i respectăm pe alegătorii din judeţul Bihor”, a mai menţionat liderul PNL Bihor.

A fost apoi rândul lui Florin Birta să anunţe decizia Biroului Politic Municipal cu privire la viitorii viceprimari ai Oradiei. Astfel, candidaţii propuşi de PNL pentru cele două funcţii sunt Arina Moş, juristă, în vârstă de 40 de ani, în prezent director al Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea (DASO), respectiv Marcel Dragoş, inginer, în vârstă de 48 de ani, în prezent consilier local şi șef serviciu în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară. „Ei vor fi propunerile noastre pentru cele două posturi de viceprimari ai Primăriei Oradea. Vreau să le mulţumesc încă o dată celor aproape 70.000 de orădeni care au ieşit la vot şi care au făcut posibil ca PNL să aibă 20 de mandate în Consiliul Local”, a menţionat, în încheierea intervenţiei sale, primarul ales, Florin Birta.

Reamintim că, în urma scrutinului de duminică, 27 septembrie, PNL Bihor a obţinut atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, prin Ilie Bolojan, cât şi alte 22 de mandate de consilier judeţean, având asigurată, astfel, majoritatea de două treimi necesară pentru promovarea tuturor proiectelor propuse de noua conducere. La precedentele alegeri, PNL obţinuse 17 mandate. De asemenea, la Oradea, PNL va avea fotoliul de primar prin actualul viceprimar Florin Birta, precum şi 20 de consilieri locali. Şi aici numărul de mandate este suficient pentru a trece orice proiect propus de noul Executiv. La precedentele alegeri, PNL a obţinut 18 mandate de consilier municipal.