Deputatul bihorean Gheorghe Bogdan ne-a acordat, zilele trecute, un interviu, tema principală fiind rețeaua rutieră din județul Bihor. Parlamentarul ne-a oferit informații noi despre stadiul mai multor investiții de infrastructură rutieră, printre care Autostrada Borș-Suplacu de Barcău, Drumul Național 76 și Centura Beiuș-Ștei.

 

Primul subiect abordat a fost Autostrada Borș-Suplacu de Barcău, deputatul Bogdan anunțând că procedura de licitație a fost realizată, iar în 29 martie, ministrul Transporturilor va fi prezent la Borș, pentru semnarea contractului de execuție.

Interlocutorul nostru a prezentat detaliat situația de pe toate tronsoanele, aflate în lucru, ale DN 76. Dacă tronsoanele Deva-Brad și Brad-Ionești (comuna Hălmagiu, județul Arad) au fost finalizate, pentru porțiunea de drum dintre Ionești și Vârfurile (județul Arad) a fost suspendat contractul de execuție, a fost reluată licitația, urmând să fie semnat un nou contract de licitație. Fiind o lucrare parțial realizată, aceasta va fi terminată în 2018, mai declara Gheorghe Bogdan.

Cât privește traseul Drumului Național 76 de pe teritoriul județului Bihor, aici situația este mai puțin bună: pe tronsonul Vârfurile-Ștei, firma contractantă este în insolvență și se caută o formulă legală pentru ca subantreprenorul să continue lucrările, deoarece reluarea procedurii de licitație ar genera o nouă întârziere a finalizării investiției. Între Ștei și Beiuș mai trebuie terminate podurile, podețele și marcajele, în timp ce tronsonul Beiuș-Oradea a fost împărțit în trei porțiuni de drum, lucrările fiind deja licitate, urmând să fie semnate contractele de execuție.

Sunt vești bune și pentru locuitorii zonei de sud-est a județului, care așteaptă începerea lucrărilor la Centura ocolitoare Beiuș-Ștei. Deputatul Gheorghe Bogdan a avut discuții cu ministrul Transporturilor și pe acest subiect, interlocutorul nostru afirmând că, în cazul acestui proiect de investiții trebuie emise hotărârea de guvern și ordinul de începere a lucrărilor.