Prezent accidental la Ședințele Consiliului Local al Municipiului Oradea, fostul europarlamentar al PSD, Emilian Pavel, proaspăt candidat la primărie, a venit vineri la ședință, filmându-și colegii care, au făcut circ, votând împotriva mai multor hotărâri.

Ca de obicei, cel care a avut de obiectat în mai multe rânduri a fost consilierul PSD, Sabău Popa, dând însă dovadă de necunoșaterea legilor, nici măcar a celor esențiale, în virtutea cărora Consiliul Local funcționează.

Printre proiectele la care a avut de adus obiecții a fost cel referitor la „Amenajarea zonei pietonale din piața Magnolia, Municipiul Oradea” în cadrul proiectului „Mobilitate policentrica în Municipiul Oradea - coridor Magnolia, Cazaban, Nufarului”, spunând că sunt prea mari costurile. Primarul Ilie Bolojan i-a răspuns că proiectele sunt din fonduri europene iar prețurile sunt orientative.

Exact aceleași obiecții, cu același răspuns, le-a mai avut la ședințele anterioare. Doar că, de data asta era filmat de colegul candidat.

La final, a solicitat din nou despăgubiri pentru comercianții afectați de incendiul din Piața Cetate, deși nu există încă nicio evaluare a pagubelor. I s-a explicat de către reprezentanții Primăriei că propunerea făcută nu respectă legea, de exemplu, deși era făcută de un consilier PSD, la solicitant era trecut primarul Ilie Bolojan etc. dar Sabău Popa a insistat că au fost aduse modificări proiectului inițial. „Ce să modificăm, dacă nu le-am primit” a întrebat specialista din aparatul municipalității.   

„Despăgubirile se pot da când există un vinovat, Municipiul Oradea nu este vinovat”, a spus unul dintre consilieri. Cât despre subvenții, acestea nu pot fi acordate retroactiv. Consilierul liberal Mihai Maci a spus că despăgubirile sau subvențiile nu sunt treaba consilierilor locali ci că structura pe care o reprezintă trebuie să ofere comercianților un cadru în care aceștia să își poată desfășura activitatea astfel ca, pe viitor, să nu se mai întâmple așa ceva. La final, proiectul a fost respins cu 18 voturi, 5 consilieri votând pentru.