Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, s-a aflat vineri la Oradea, în calitate de reprezentant al Alianței Pentru Patrie, unde a susţinut prima conferinţă de presă după eliberarea din închisoare.  

Liviu Dragnea, care a fost însoțit de secretarul general al APP, Codrin Ştefănescu, de fostul ministru al Învățământului, Liviu Marian Pop, și de președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, a fost întâmpinat, la sediul APP Bihor, de președinta filialei bihorene, Lilla Debelka, de câțiva bodyguarzi și de zeci de susținători, care, înainte de conferinţă, au cântat Imnul Naţional, acompaniaţi de acordeon.

Codrin Ștefănescu a anunțat că, la nici un an de la înființare, APP are 215.000 de membri, ţinta fiind înfiinţarea de organizaţii în toate localităţile din ţară. Tot el a anunţat că APP lucrează la programul de guvernare pentru 2024, care va fi prezentat în această toamnă.  

„Un guvern ar trebui să aibă un obiectiv principal - bunăstarea românilor. Marile companii străine vin și fac bani aici și apoi îi scot afară, ținând salariile jos și prețurile sus. România, din fericire, are resurse inimaginabile, pe care nu le are nicio altă țară din Europa, unele sunt acoperite de așa numitele secrete de stat”, a afirmat Dragnea.

„Dacă vorbim de agricultură, nu există nicăieri în lume un pământ mai roditor ca în România, care să dea atâta savoare și gust legumelor și fructelor. Din păcate, cumpărăm în magazinele strănine din România fructe și legume fără niciun gust, cu otrăvuri, cărora le spun E-uri”, susţine liderul APP, care a recomnadat „să facem așa încât în România să nu se mai vândă nimic cu E-uri”, iar „cerealele produse în România să fie procesate în România”.

Fostul lider al PSD a anunţat că, în programul de guvernare al APP se va propune naţionalizarea companiilor strategice: „Nu mai putem accepta ideea că ne putem dezvolta cu resursele fundamentale, apă, carburanți, gaze, în mâinile străinilor. Românii sunt otrăviți cu tot felul de informații: ca să nu mai aibă timp să vadă toată pădurea, li se arată doar copacul. Sunt ţări care ne dau lecţii de democraţie, care au început un program de naţionalizare a energiei”.

Pe de altă oarte, Liviu Dragnea susţine că România este împinsă în război cu rușii din cauza apartenenței la alianța nord-atlantică: „E acuma o mână de trădători, de slugi, care vor să târască România în război cu Rusia, dar de ce ne băgăm noi aici? Să susținem ce? Ca să poată veni aici tot mai multe trupe străine și să se predea conducerea apărării naționale a României către francezi? Cu ce ne ajută? De ce să se ducă ostilități pe teritoriul României? De ce să nu avem și noi pentru românii din Ucraina aceleași drepturi pe care le au ungurii din Ucraina?”. În privinţa UE, Dragnea consideră că România trebuie să rămână membră, însă „aşa cum a fost gândită această comunitate”. „La constituirea ei nu s-a vorbit despre a fura suveranitatea şi resursele ţărilor mai mici”, a afirmat Liviu Dragnea.

În ceea ce-l priveşte pe Ioan Mang, liderul PSD Bihor, pe care osată îl numea „prietenul meu”, Dragnea a declarat”. „În primul rând, domnul Mang va fi schimbat (n.r. – de la conducerea PSD Bihor), dar are nevoie de o lungă perioadă de relaxare, de analiză, și este mult prea mare pentru APP. Nelu Mang, ca și alți președinți de organizații PSD, sunt de fapt complici cu actuala conducere a PSD-ului, care nu mai are nicio legătură cu ceea ce însemna PSD o dată, cu ideea de suveranism, de grijă pentru oameni. Sunt niște cățeluși puși în fruntea PSD care în fiecare dimineață se întâlnesc și așteaptă să primească un telefon ca să li se spună ce rău să mai facă astăzi”.