Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang a susținut ieri că propaganda PNL încearcă să acrediteze ideea că se asfaltează drumuri acolo unde există deja asfalt bun doar pentru a masca faptul că în perioada cât au condus ei județul au asfaltat doar câte 100-200 de metri în comunele conduse de primarii liberali.

Filmarea făcută de jurnaliștii de la Digi 24, în care au pus un pahar cu apă pe bordul mașinii pentru a arăta că drumul pe care Consiliul Județean Bihor îl asfaltează în Tăuteu este unul bun, a fost contrazisă ieri de vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang.

„S-a făcut mult tam-tam că în Tăuteu drumul ar fi bun și se pune asfalt. De asta nu îl renovăm tot ci doar acele zone unde sunt crăpături. Acolo, ultima bucată de covor asfaltic de 100 m s-a pus în 2011, iar drumul are 5 ani garanție. Cei care au făcut acea filmare nu au filmat și sub covorul asfaltic să vadă în ce stare e. S-a mai spus că banii pentru asfaltări s-au împărțit pe criterii politice. Din 130 de km, 81, adică 62,4% sunt pe teritorii ale primăriilor conduse de edili ai PNL. În cei 8 ani cât au condus județul, liberalii nu au făcut decât câte 100-200 de metri și asta doar în comunele conduse de primarii lor”, a spus, ieri, într-o conferință de presă, președintele PSD Bihor – Ioan Mang. Acesta a mai adăugat că cei aproape 50 de milioane de lei alocați pentru drumuri, din care 28,5 milioane pentru covoare asfaltice, ar reprezenta o contribuție istorică.

Pe lângă acești bani, la capitolul investiții, Consiliul Județean a mai alocat 4,5 milioane de lei pentru întreținerea drumurilor, 1,5 milioane de lei pentru întreținerea mijloacelor pentru siguranța circulației rutiere, peste 852 de mii de lei pentru alte lucrări de reparații, 210 mii lei pentru reparația podului din Taut, 10 mii de lei pentru reparația podului din Șoimi etc.