PNL Bihor a depus miercuri, 21 octombrie, la Biroul Electoral Județean Bihor dosarele cu candidaturi pentru alegerile parlamentare. Deputatul Florica Cherecheș, confirmată cu Covid-19, nu a participat la eveniment.

Şase din cei şapte candidaţi, alături de primarul Oradiei, Florin Birta, şi preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, și-au depus dosarele cu candidaturi.

„Prezența noastră pe liste (a lui Ilie Bolojan și Florin Birta-n.r.) este semnul parteneriatului dintre administrația locală și echipa de candidați. Proiectul principal este să dezvoltăm Oradea și județul Bihor iar pentru asta avem nevoie de legi bune și de un parteneriat cu Guvernul României. Am încredere că această echipă, care se prezintă cu demnitate în fața bihorenilor, ne va reprezenta așa cum se cuvine, în anii următori, în Parlament”, a spus Ilie Bolojan, după depunerea candidaturilor.

Gheorghe Carp, managerul Spitalului Județean, a subliniat că liberalii aleși pentru legislativul național au sarcini precise, bazate pe experiența îndelungată în domeniile în care activează.

„Trebuie să propunem legi noi și să le modificăm pe cele existente pentru a ușura administrația publică și sistemele în care activăm. Pe mine, de exemplu, mă interesează sistemul de sănătate pe care trebuie să-l facem mai puternic”, a spus Gheorghe Carp.

Deși a intrat recent în PNL, președintele senatului Universității din Oradea, Aurel Căuș, a amintit că a mai fost liberal în urmă cu peste două decenii.

„M-am alăturat acestui partid și acestei echipe nu cu foarte mult timp în urmă, deși am mai fost în PNL în urmă cu 25 de ani. M-am alăturat pentru că acest partid face o politică pentru oameni nu numai în numele oamenilor. Ceea ce dorim să facem noi, ca echipă, este să continuăm ceea ce s-a început pe plan local, creând o linie la nivelul parlamentului. Facem parte din domenii care sunt esențiale pentru buna formare a unei națiuni, Justiție, Sănătate și Educație, și ne asigurăm astfel că vom face o legătură între administrația locală și legislativul național”, a spus Aurel Căuș.     

La Senat, lista liberalilor bihoreni este deschisă de dr. Gheorghe Carp, urmat de Adrian Hatos și Ilie Bolojan. La Camera Deputaţilor candidează Aurel Căuş, Kiss Janos, Ioan Cupşa, Florica Cherecheş, Cristian Buzlea și Florin Birta.

Despre propunerea de pe locul cinci la deputaţi, considerată semi-eligibilă, anume Cristian Buzlea, directorul OJFIR, liderul PNL Bihor a subliniat: „Domnul Buzlea îşi va putea pune în practică proiectele legate de accesarea fondurilor europene unde s-a dovedit în aceşti ani că a făcut o treabă bună, agenţia pe care o conduce fiind locul întâi pe România la accesarea de fonduri europene în domeniul agricol".