Liderul PSD Bihor, Ioan Mang, a afirmat, în atacul lansat împotriva primarului Bolojan, că PNL a mai condus atât judeţul, cât şi Primăria Oradea, însă „nu a avut nicio realizare notabilă împreună”. Deranjat de această afirmaţie, senatorul Cornel Popa a prezentat o listă a proiectelor împlementate în timpul în care a condus CJ Bihor.  

 

Deranjat de „fake news-ul grosolan publicat de președintele PSD Bihor, Ioan Mang”, senatorul Cornel Popa a reamintit „câteva dintre realizările administrației liberale pe parcursul mandatului meu ca Președinte al Consiliului Județean Bihor (2012 – 2016)”. Popa a precizat că, în timpul mandatului său, a fost modernizată şi extinsă infrastructura Aeroportului Oradea (refacerea completă a fundaţiei pistei pentru mărirea portanţei, lărgirea şi lungirea pistei de la 1.800 metri la 2.200 metri, construirea unor noi platforme de îmbarcare-debarcare şi de garare a avioanelor, precum şi alte facilităţi, cum este realizarea unui nou sistem de balizaj luminos). „În paralel, CJ Bihor a primit de la Comisia Europeană şi aprobarea subvenţionării preţului biletelor de călătorie, ceea ce a însemnat un prim pas pentru venirea la Oradea a unor companii aeriene care să asigure curse externe, în sumă totală de 2.475.200 euro. Ajutorul urmând a fi acordat pentru o perioadă de maxim 5 ani. În 2015 am trimis scrisori oficiale și au avut loc întâlniri cu reprezentați ai unor companii aeriene precum Blue Air, Tarom, Ryan Air, Air Lingus. De asemenea, au fost introduse și curse charter Oradea – Tel Aviv, Israel. După faza de negociere, s-a și agreat asupra unor contracte cu Blue Air și Ryan Air cu destinații precum Londra Stansted, Milano Bergamo, Barcelona Girona, Dusseldorf Weeze şi Memmingem. De aceea am pornit și lucrările la cel de-al doilea terminal de pasageri. Aceste curse fiind deja negociate și agreate, cei care au urmat la conducerea CJ Bihor, PSD-UDMR-ALDE, au știut doar să-și atribuie aceste realizări din mandatul meu. Pe lângă falsele premise că ei ar fi contractat aceste curse, la scurt timp după, au reușit să piardă atât cursele Ryan Air, cât și Blue Air, dovedind astfel ineficiența managementului PSD-UDMR-ALDE”, a afirmat Popa.

O altă reuşită este considerată iniţierea proiectului Drumul Apusenilor, drum ce pornește din Salonta, trece prin Beiuș, Stâna de Vale, Valea Iadului și Valea Drăganului, trece prin județele Cluj, Sălaj, Satu Mare și Maramureș, până în Ucraina. „Acest proiect a fost clasificat la Bruxelles drept cel mai bun proiect zonal din România. Am adus la aceeași masă conducerile județelor Cluj, Sălaj, Satu Mare, Maramureș și Bistrița-Năsăud, și i-am convins pe ceilalți 5 președinți să susțină proiectul. Drumul Apusenilor este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră montană din Transilvania din ultimii ani, pe teritoriul județului Bihor șoseaua având o lungime totală de 65 kilometri”, a afirmat Popa. El a mai menţionat că, între 2012 și 2016, CJ Bihor a atras 120 milioane euro și a reabilitat 225,48 km de drumuri județene. „Doar în 2015 au fost atrase peste 80 milioane euro fonduri europene. Astfel, la final de mandat am fost pe locul 4 în țară și pe locul 1 în regiunea de dezvoltare Nord-Vest la capitolul fonduri europene atrase”, a precizat Cornel Popa, adăugând că a vrut să-i transmită lui Mang şi bihorenilor, telegrafic, aceste date „pentru a sublinia munca asiduă depusă de colegii din Consiliul Județean Bihor, muncă de care își bate acum joc domnul Mang, catalogând-o drept „zero”. Rușine, domnule Mang! Mă abțin să vă adresez epitetele pe care le-ați merita. Spun totuși că aveți o atitudine jalnică, lipsită total de colegialitate și bun simț”.