USR Bihor a depus la Curtea de Apel Oradea cererea de suspendare a ordonanţei de urgență pentru comasarea alegerilor și de anulare a hotărârii de guvern subsecvente „pentru încălcarea drepturilor electorale ale românilor”.

„Într-un efort comun de a proteja principiile democratice ale României, liderii Alianței Dreapta Unită, Cătălin Drulă, președinte al Uniunii Salvați România (USR), Eugen Tomac, președinte al Partidului Mișcarea Populară (PMP), și Ludovic Orban, președinte al Forței Dreptei, au decis să atace în justiție comasarea alegerilor și legalizarea traseismului politic. Astăzi (marţi, 19 martie - n.r.), colegii noștri Daniel Palaghianu, președinte al USR Oradea, și Mihai Șvab, vicepreședinte al USR Bihor, au depus la Curtea de Apel Oradea cererea comună de suspendare a ordonanţei de urgență pentru comasare și de anulare a hotărârii de guvern subsecvente pentru încălcarea drepturilor electorale ale românilor. Această decizie reflectă angajamentul nostru față de menținerea unui mediu politic transparent și responsabil în fața cetățenilor”, a anunţat USR Bihor.

„Comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare diluează vocea poporului și transformă un proces democratic esențial într-un teatru politic lipsit de substanță”, afirmă Daniel Palaghianu, președintele USR Oradea, și candidat la Primăria Oradea. „Este esențial să păstrăm alegerile separate pentru a ne asigura că românii votează în cunoștință de cauză”, mai declarat Daniel Palaghianu.

„Legalizarea traseismului politic este un atac direct la adresa integrității reprezentanților aleși. Cetățenii merită reprezentanți care sunt dedicați comunităților lor, nu intereselor de moment”, afirmă Mihai Șvab, candidat al Alianței Dreapta Unită la alegerile europene din 9 iunie.