Deputaţii liberali Florica Cherecheş, Gavrilă Ghilea şi Ioan Cupşa au prezentat vineri, într-o conferinţă de presă, „Cartea neagră a guvernării PSD-ALDE”, în care PNL vorbeşte despre eşecul actualei guvernări, mai exact despre neîndeplinirea promisiunilor făcute.

Lansată la începutul acestui an, cartea, apărută sub genericul „2017 – Un an pierdut pentru România”, a fost prezentată de parlamentarii liberali bihoreni. „Când au câştigat alegerile în 2016, cei din Coaliţia PSD-ALDE promiteau un nivel de trai mai bun, salarii mai mari, precum şi taxe mai mici. După un an de guvernare, cele mai multe promisiuni nu au fost respectate, iar salariile nu numai că nu au fost mărite, dar au ajuns chiar să scadă în unele sectoare. Într-un singur an, haosul fiscal a dus la scăderea investiţiilor cu 20%”, afirma deputatul PNL, Gavrilă Ghilea. La rândul său, Florica Cherecheş a subliniat că micile creşteri salariale au fost „anihilate” de creşterea explozivă a preţurilor, prin urmare românii au un nivel de trai şi mai scăzut. „PSD a minţit deliberat poporul, au făcut promisiuni nerealizabile. Aşa se face că din 724 de promisiuni au fost realizate 33, adică 5%, iar 96 de măsuri au fost îndeplinite parţial. Deşi au fost câteva mici creşteri salariale, oamenii nu le resimt, pentru că preţurile de consum au explodat la majoritatea produselor, în special la combustibil, energie sau ouă (cu 43%), prin urmare bugetul familiei este afectat. Mai mult, o rată care la începutul anului 2017 era de 1.000 de lei a ajuns în decembrie 2017 la 1.130 lei. Apoi, au crescut foarte mult importurile şi s-au diminuat exporturile. Nu avem în România o autostradă de la un capăt la altul şi de-abia inaugurăm câte cinci-şase kilometri că în scurt timp apar probleme, lucrările fiind de proastă calitate”, spune Florica Cherecheş. În opinia liberalilor bihoreni, Cartea Neagră a Guvernării PSD-ALDE este o „analiză exactă a ceea ce s-a întâmplat în acest an”, prin intermediul căreia se dovedeşte lipsa de performanţă, dar şi reaua credinţă a celor care ne conduc. „Românii au fost înşelaţi, doar 5% din promisiuni fiind realizate, prin urmare avem de-a face cu o lipsă de profesionalism, dar şi de caracter. Prin tot ceea ce face, Guvernul PSD-ALDE demonstrează o preocupare obsesivă pentru drepturile infractorilor, oferindu-le adevărate privilegii, nesocotind drepturile celor vătămaţi”, a declarat deputatul Ioan Cupşa, adăugând că introducerea recursului recompensatoriu este o lege nefericită şi va „duce la eliberarea a mii de persoane condamnate”, care vor ajunge, foarte curând, din nou după gratii.

Dragnea, conducător unic

 

Întrebaţi ce părere au despre noul premier al României, liberalii bihoreni consideră că Viorca Dăncilă va fi doar un executant. „Vasilica Viorica Dăncilă este persoana care va executa în totalitate ce dictează Liviu Dragnea. Toţi cei înlocuiţi sunt puşi tot pe aceleaşi criterii, Dragnea ar putea fi conducător unic”, a declarat Gavrilă Ghilea. Ioan Cupşa a subliniat „modul golănesc” de a comunica al lui Liviu Dragnea, care, într-o primă fază, declara spăşit că „are mână rea la alegerea premierului”, prin urmare nu se va mai implica, pentru ca ulterior să desemneze pentru această funcţie „o apropiată”. Nici Florica Cherecheş, în ciuda faptului că este vorba despre prima femeie în funcţia de premier, nu apreciază numirea Vioricăi Dăncilă. „Doamna Dăncilă nu este competentă pentru această funcţie. Nu a fost în stare să câştige nici măcar alegerile pentru Primăria Videle”, a punctat Florica Cherecheş.