Florica Cherecheș, președinta ANDPDCA

Un număr de 72 de liberali au fost validați în Biroul Politic Național al PNL pentru a ocupa funcții publice, unul dintre cele mai cunoscute nume fiind cel al deputatului Florica Cherecheș, care va fi președintele ANDPDCA.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, sâmbătă, după ședința BPN că a supus validării 72 de candidați pentru pozițiile importante în statul român. Printre cei nominalizaţi se numără fostul deputat PNL Florica Cherecheş, care va conduce

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, din cadrul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale. Florica Cherecheş a fost deputat PNL două mandate: în perioada 2012-2016 şi în 2016-2020. La alegerile parlamentare din 2020 a candidat pentru al treilea mandat, pe care însă nu l-a obţinut.

Adrian Foghiş, secretar de stat

Un alt bihorean susţinut de PNL Bihor care va ocupa o funcţie publică este directorul Zonei Metropolitane Oradea, Adrian Foghiş. Acesta va primi un post de secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Directorul ZMO s-a numărat printre cele 72 de persoane aprobate de PNL în Biroul Politic Naţional pentru a ocupa funcţii publice. „Organizaţiile PNL au formulat propuneri pentru funcţiile de secretari de stat, preşedinţi, vicepreşedinţi de agenţii. Am supus validării BPN 72 de candidaţi pentru poziţiile respective, oameni care urmează să gireze funcţii importante în statul român şi să susţină premierul, miniştrii în activitatea Executivului. Am susţinut în continuare reprezentanţi care şi-au desfăşurat activitatea în cadrul Guvernului pe care l-am condus, de asemenea, am susţinut reprezentanţi noi”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Adrian Foghiş a condus asociaţia Zona Metropolitană Oradea în perioada 2008-2012 şi apoi din nou din 2015 până în prezent.