CNAS „sponsorizează” pacienţii străini?!

Deputatul PNL Găvrilă Ghilea a solicitat, în această săptămână, vicepreşedintelui însărcinat cu exercitarea atribuţiilor de preşedinte al CNAS, Răzvan Teohari Vulcănescu, precizări cu privire la recuperarea contravalorii prestaţiilor medicale acordate cetăţenilor străini de sistemul românesc de sănătate.

Deoarece contravaloarea prestaţiilor medicale acordate cetăţenilor străini de sistemul românesc de sănătate a depăşit anul trecut 2 milioane de euro, aproape jumătate din această sumă fiind încă nerecuperată de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, deputatul PNL Găvrilă Ghilea a solicitat, în această săptămână, precizări din partea vicepreşedintelui însărcinat cu exercitarea atribuţiilor de preşedinte al acestei instituţii, Răzvan Teohari Vulcănescu. În demersul său, având în vedere subfinanţarea cronică a sistemului naţional de sănătate, parlamentarul bihorean s-a arătat interesat de modul în care se acţionează pentru recuperarea acestor creanţe, dar şi de eventuala existenţă a unor sume care fac obiectul unor refuzuri la plată din partea statelor debitoare sau a caselor de asigurări omoloage. Nu în ultimul rând, deputatul liberal a solicitat informaţii despre contravaloarea prestaţiilor medicale acordate anul trecut cetăţenilor români în statele europene, precum şi modul în care acestea au fost decontate instituţiilor partenere de către Casa Naţională de Asigurărilor de Sănătate.

Filială USR la Marghita

Adunarea Generală a filialei locale USR Marghita și-a ales structura, componența și durata mandatului organelor de conducere, arbitraj și control.

„Sâmbătă, 17 noiembrie 2018, membrii prezenți la prima Adunare Generală a filialei locale USR Marghita au decis prin vot ca filiala USR Marghita să fie condusă de un birou cu următoarea formulă: un președinte și doi vicepreședinți, cu mandat de nouă luni. Totodată, s-a decis și componența Comisiei de Arbitraj și Comisia de Cenzori”, a anunţat USR Bihor. Astfel, în funcţia de preşedinte a fost aleasă Carmen Mărieș, iar vicepreşedinţi sunt Dan Berghe şi Levente Nyiri. Comisia de Arbitraj este formată din Mircea Silaghi, Paul Oros şi Gladia Mărieș, iar din Comisia de Cenzori face parte Antoneta Lukacs. „Mulțumesc colegilor pentru încrederea acordată. Am fost atrasă de USR datorită prospețimii pe care a adus-o pe scena politică, datorită activității pe care o desfășoară și a principiilor și valorilor pe care le promovează. Sunt multe cele pe care am vrea să le vedem făcute mai bine și mai repede în comunitatea locală și mai ales să întrevedem planul de dezvoltare al Municipiului Marghita pe termen mediu și lung, dar, din păcate, lucrurile stagnează, iar tinerii aleg să plece. De aceea te invit, vă invit, să veniți în echipă noastră. Marghita poate fi exact așa cum o vrem noi, primul pas e să ne implicăm”, a declarat Carmen Mărieș, președintele USR Marghita.

„USR s-a născut din dorința oamenilor de a avea o societate bazată pe reguli și nu pe bunul plac al unora și altora. USR a aplicat această idee și a luptat în consiliile din București, în Parlament și peste tot unde are organizații sau membri pentru transparenţă și respectarea legii, deranjând afacerile și complicitățile vechilor politicieni. Mă bucur că acum am ajuns și în Marghita”, a declarat Silviu Dehelean, deputat USR Bihor.