Liderii PNL Bihor şi Oradea, Ilie Bolojan şi Florin Birta, îi îndeamnă pe cei care i-au votat la alegerile locale din septembrie să pună ştampila pe listele PNL la scrutinul de duminică, 6 decembrie. Cei doi susţin că proiectele judeţului şi ale municipiului vor fi mai uşor de implementat dacă viitorul guvern se va constitui în jurul PNL.

„Nu ne este indiferent dacă avem un partener în Guvern sau dacă ne vom trezi cu uşi închise. Consider că un Parlament şi un guvern format în jurul PNL va aduce dezvoltare judeţului Bihor. Consider că avem cea mai bună listă de candidaţi”, a declarat, ieri, Florin Birta. El i-a îndemnat pe toţi cei care l-au votat la scrutinul din 27 septembrie să voteze listele PNL. La rândul său, Ilie Bolojan a menţionat că judeţul Bihor va derula poriecte importante care au nevoie de finanţare pentru a deveni realitate, iar în cazul unora dintre aceste proiecte e nevoie de modificarea legilor în Parlament şi de un parteneriat cu Guvernul.

„Dacă tot au încredinţat bihorenii mandatele PNL, vom putea realiza toate aceste proiecte dacă vom avea partener un Guvern creat în jurul PNL. Tuturor celor care ne-au acordat votul la sfârşitul lunii septembrie le cer să se prezinte la vot şi să voteze echipa de candidaţi propusă de PNL, formată din oameni care au experienţă pe care o pot fructifica în Parlament”, a fost îndemnul lui Bolojan pentru votanţii săi. Candidatul PNL care deschide lista pentru Camera Deputaţilor, Aurel Căuş, a declarat că, în Parlament, va reprezenta interesele bihorenilor, susţinând proiectele judeţului şi ale municipalităţii. Principalul său obiectiv este schimbarea legislaţiei în domeniul educaţiei. „Avem tot ce e nevoie pentru a ne adapta la o altfel de situaţie, cum este pandemia. Nu cred că ne putem întoarce la ce a fost înainte de pandemie”, a afirmat Aurel Căuş. 

 

Legislaţia sănătăţii trebuie schimbată

Candidatul PNL Bihor la Senat, dr. Gheorghe Carp, a declarat că, în Parlament, va face demersuri pentru modificarea legislaţiei din domeniul sănătăţii, cum ar fi legea asigurărilor de sănătate, medicina primară şi spitalele.

„Legislaţia în domeniul sănătăţii este ambiguă şi lasă loc de interpretări”, a declarat dr. Gheorghe Carp, care consideră că legile din acest domeniu ar trebui înlocuite cu altele mai bune. „Bihorul este singurul judeţ din România care a putut coordona lupta anti-Covid la nivel unitar. Asta trebuie introdusă în Legea spitalelor. În privinţa medicinii primare, legea trebuie să clarifice, să dea mai multe responsabilităţi medicilor de familie, care să fie recompensaţi pe măsură”, a menţionat candidatul PNL. Gheorghe Carp a afirmat că legea asigurărilor de sănătate este „imperfectă, complet perimată”. „Sunt spitale din România care au primit bonificaţii complet arbitrare. Au fost plătiţi după numărul de paturi, nu după performanţă”, a declarat candidatul PNL.

Liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan, a anunţat că Gheorghe Carp, care deschide lista PNL pentru Senat, va primi mai mult ca sigur mandatul pentru care candidează, motiv pentru care „mandatul său la conducerea Spitalului Judeţean se va încheia”. Bolojan i-a mulţumit lui Carp pentru cei 12 ani în care s-a ocupat de sistemul de sănătate din Bihor. „Dacă lucrurile funcţionează mai bine, un mare rol l-a avut domnul Carp”, a afirmat preşedintele CJ Bihor, referindu-se la investiţiile realizate în dotarea spitalelor orădene cu aparatură urltraperformantă, reabilitări de clădiri, „colaborările bune cu corpul medical şi cu miniştrii Sănătăţii, indiferent de culoarea lor politică” astfel încât a reuşit să obţină finanţări pentru proiectele derulate. Mai mult, Bolojan consideră că Gheorghe Carp s-ar califica pentru un eventual mandat de ministru al Sănătăţii.