Candidatul Pro România Bihor la Camera Deputaţilor, Claudiu Pop, a declarat că în campania electorală a făcut zeci de vizite în localităţile din judeţ şi a discutat cu mii de oameni cărora „le-am aflat supărările”. Pop îi îndeamnă pe bihoreni să meargă la vot duminică, deşi sunt „sătui de ce înseamnă azi clasa politică românească”.

Claudiu Pop a menţionat că oamenii l-au întrebat de ce nu avem doar 300 de parlamentari, după cum au votat românii la referendum. „De ce dorm parlamentarii în Parlament?”, a fost o altă întrebare pe care i-au adresat-o bihorenii în timpul întâlnirilor electorale. De asemenea, Pop a declarat că a fost întrebat despre „cea mai ipocrită” acţiune a parlamentarilor: „De ce şi-au dat demisia în ultima zi, susţinând că nu vor pensii speciale, în loc să fi dat o lege care să anuleze pensiile speciale?”. Candidatul Pro România a precizat că acestea sunt câteva dintre motivele pentru care bihorenii nu mai vor să se prezinte la vot. „E greu să schimbi percepţiile oamenilor, cum că parlamentarii îşi iau indemnizaţiile şi nu fac nimic. Dacă nu ai făcut ceva pentru oameni nu poţi veni să le ceri votul. Consider că sunt unul dintre cei mai bine pregătiţi dintre cei care astăzi candidează pentru Parlament”, a declarat fostul prefect, făcând referire la faptul că are experienţă atât în administraţie, cât şi în sectorul privat. Pop a afirmat că are priceperea şi determinarea de a contribui atât la elaborarea unor legi mai bune, cât şi la susţinerea în Parlament a proiectelor pentru dezvoltarea judeţului. Claudiu Pop a precizat că în timpul campaniei a constatat că principala problemă a oamenilor este frica pierderii locului de muncă, iar soluţia este repornirea economică a României. „Lupta dintre PSD şi PNL nu a adus nimic bun românilor. Problemele sunt aceleaşi, ba au devenit şi mai acute din cauza crizei sanitare, care s-a transformat într-o profundă criză socială şi economică”, a afirmat Pop. Potrivit candidatului Pro România, trebuie susţinut capitalul românesc. „Întreprinderile mici şi mijlocii reprezintă trunchiul vieţii economice din România şi de aceea trebuie susţinute, aşa cum se întâmplă în toată Europa”, a afirmat Claudiu Pop, care promite că, în calitate de parlamentar, va susţine un guvern care în programul său are incluse relansarea economică şi acordarea unui venit minim garantat în perioada de criză. „Având un program simplu, uşor de implementat, mă face să cred că vom fi la guvernare, însă, dacă nu vom fi, voi vota acel guvern care promite relansarea economică şi acordarea unui venit minim garantat”, a declarat candidatul Pro România la Camera Deputaţilor.

„Îi îndemn pe bihoreni să iasă la vot, să voteze cu cine vor ei, dar să iasă la vot. Evident, mi-aş dori să voteze Claudiu Pop, pentru că am priceperea, cunoştinţele şi determinarea de a mă implica în rezolvarea problemelor lor”, a fost mesajul lui Claudiu Pop, care consideră că dispreţul faţă de politicieni, mai ales în această perioadă, poate duce la apariţia extremelor în politică şi nu numai. „Eu mă rog lui Dumnezeu ca acest lucru să nu se întâmple, dar cum văd astăzi oamenii este destul de probabil. De aceea îndemn oamenii să meargă la vot şi să voteze oameni, nu partide”, a mai declarat Claudiu Pop.