Candidatul Pro România la Senat, Viorel Cataramă, a acuzat faptul că soţia sa a fost sunată de cunoştinţe din Bihor care îi transmit să nu se mai lege de Ilie Bolojan „pentru că e foarte iubit”.

„A mai fost un cetăţena foarte iubit de români – Nicolae Ceauşescu. Nouă, românilor, ne-a ieşit pe nas dragostea pentru Nicolae Ceauşescu”, a declarat Cataramă. Candidatul pro România a afirmat că îl respectă pe Ilie Bolojan, dar nu se teme de el, mai ales că nu are de ce. „A garantat la alegerile europarlamentare pentru Norica Nicolai şi a garantat prost. Acum garantează pentru nişte nevolnici şi neputincioşi cu, probabil, acelaşi rezultat”, susţine Viorel Cataramă, care îl critică pe liderul PNL Bihor şi pentru faptul că „nu se dezice de Ludovic Orban” în privinţa deciziei de închidere a pieţelor. „Nu fac decât să aduc în atenţia publicului lucruri care ţin de domeniul evidenţei”, a mai declarat Cataramă. Pe de altă parte, el îşi cataloghează contracandidaţii din celelalte partide „laşi, fricoşi, neputincioşi, nevolnici şi lipsiţi de bărbăţie” pentru că refuză o confruntare directă cu el. Totodată, el e nemulţumit că nu a primit niciun răspuns la solicitările adresate prefectului Dumitru Ţiplea şi primarului Oradiei, Florin Birta, de a-l primi în audienţă. Un alt primar care nu vrea să-l întâlnească este cel al municipiului Beiuş. „De câte ori merg acolo, primarul din Beiuş fuge în toate direcţiile, deşi sunt cel mai mare investitor din localitate. Sunt primari care îmi oferă teren, doar să investesc, iar alţii fug de mine deşi sunt investitor acolo”, a afirmat candidatul la funcţia de Senat din partea Pro România. Viorel Cataramă a menţionat că în timpul deplasării pe care a avut-o la Salonta, s-a întâlnit cu locuitori ai Beiuşului care s-au plâns de „lipsa unei conexiuni feroviare care să le permită se meargă la muncă”.

 

Cere demisia lui Gherghe Carp

Pe de altă parte Viorel Cataramă îi cere contracandidatului său liberal, Gheorghe Carp, să demisioneze de la conducerea Spitalului Judeţean.

Viorel Cataramă şi-a justificat solicitarea prin faptul că medicul Gheorghe Carp este în campanie electorală şi nu se poate ocupa şi de managerierea Spitalului Judeţean. „Vrea să se întâmple o tragedie ca la Piatra Neamţ?”, a întrebat candidatul Pro România. El a precizat, însă, că în timpul întâlnirilor electorale pe care le desfăşoară zilnic în judeţ nu s-a intersectat cu nicio altă echipă de campanie a vreunui alt partid. „Aşa cum le e frică să discute cu mine, le e frică să discute cu electoratul”, susţine Viorel Cataramă.

 

„O să vă iasă dragostea pe nas”

Viorel Cataramă a revenit la afirmaţiile potrivit cărora în Oradea nu ai ce să faci după serviciu, menţionând că nu există viaţă culturală, sportivă, universitară, iar nivelul de trai este scăzut „din cauza celor pe care îi iubiţi atât de mult”.

„În Oradea există o filarmonică şi două teatre. Nu aveţi nicio echipă de fotbal cel puţin în Liga a II-a, nu aveţi o universitate care să crească, ci o universitate care scade pe zi ce trece. Nu aveţi nici măcar un club, indiferent dacă e pandemie sau nu”, a acuzat candidatul Pro România, adăugând că analizează posibilitatea de a se implica în aceste activităţi. „Din cauza celor pe care îi iubiţi atât de mult nu există viaţă culturală, sportivă şi universitară, iar nivelul de trai e prăbuşit. la fel ca în cazul lui Nicolae Ceauşescu, o să vă iasă dragostea pe nas”, a declarat Viorel Cataramă, care consideră că „Oradea are potenţial mult mai mare” în ceea ce priveşte nivelul de trai.