Jucătoarea americană de tenis Venus Williams, care are în palmares şapte titluri de Mare Şlem, şi jucătoarea australiană de fotbal Mary Fowler se numără printre cele nouă sportive care vor primi o păpuşă Barbie cu chipul lor.

În acest mod, producătorul de jucării Mattel încearcă să pună accentul pe modelele sportive feminine înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris, transmite Reuters.

Mattel a prezentat miercuri păpuşile, fiecare dotată cu accesorii personalizate. Păpuşa inspirată de Mary Fowler poartă mănuşi şi ţine în mână o minge de fotbal, în timp ce păpuşa inspirată de Venus Williams, îmbrăcată într-o fustă de tenis albă, cu şapcă şi cercei, ţine în mână o rachetă în miniatură.

Fosta numărul unu mondial a declarat că speră ca prin intermediul păpuşii să le motiveze pe fetele tinere să facă sport. "Efectiv, nu-mi pot imagina viaţa mea fără sport şi fără joc", a declarat Williams într-o înregistrare video în care ţine păpuşa în mână.

„Vreau ca şi alte fete tinere să aibă parte de acea experienţă nepreţuită de a practica un sport şi de ceea ce acesta te învaţă, de ceea ce înveţi şi de ceea ce obţii de pe urma lui, nu doar în acel moment (ci) pentru tot restul vieţii. Cred că este atât de important pentru fete să facă sport", a spus Williams.

Celelalte personalităţi feminine din lumea sportului omagiate cu câte o păpuşă Barbie sunt jucătoarea franceză de box Estelle Mossely, sprintera poloneză Ewa Swoboda, medicul spaniol şi atleta de paratriatlon Susana Rodriguez, fosta înotătoare italiană Federica Pellegrini, jucătoarea canadiană de fotbal Christine Sinclair, precum şi gimnastele mexicană şi braziliană, Alexa Moreno, respectiv Rebeca Andrade.

Păpuşile, prezentate cu ocazia împlinirii în acest an a 65 de ani de existenţă ai păpuşii Barbie, recunosc "impactul sportului în promovarea încrederii în sine şi a ambiţiei în rândul viitoarei generaţii", a declarat Krista Berger, vicepreşedinte senior al Barbie şi director internaţional pentru păpuşi la Mattel.

„Punând în lumină aceste sportive inspiraţionale şi poveştilor lor, sperăm să promovăm convingerea că fiecare fată merită oportunitatea de a-şi urma pasiunile şi de a-şi împlini visele", a spus Berger, citată într-un comunicat.