Un nou episod a avut loc în „războiul" din interiorul familiei actorului francez Alain Delon, în vârstă de 88 de ani. Anouchka Delon: „Nu sunt fiica unui portofel''.

 

Fiica actorului, Anouchka, a declarat duminică că a vrut să-şi ducă tatăl în Elveţia pentru un „tratament medical", negând motivele fiscale de care o acuză fratele ei mai mare, Anthony, împotriva căruia spune că a depus o plângere, informează AFP.

„Sunt fiica tatălui meu, nu sunt fiica unui portofel", s-a apărat Anouchka Delon de acele acuzaţii într-un interviu acordat pentru postul de televiziune TF1, în prima ei intervenţie publică de când a izbucnit acest război familial, la mijlocul săptămânii trecute.

Vineri, fratele ei mai mare, Anthony, i-a reproşat că voia să îl ducă pe tatăl lor în Elveţia - ţara în care legendarul actor francez are rezidenţă administrativă şi a cărei cetăţenie o deţine din 1999 -, pentru a evita „o enormă taxă post-mortem", în condiţiile în care Alain Delon, în vârstă de 88 de ani, doreşte să îşi petreacă ultimii ani din viaţă în reşedinţa sa din Douchy-Montcourbon, la sud de Paris. Cu o zi înainte, el a acuzat-o pe Anouchka Delon că îl manipula pe tatăl lor, a cărui stare de sănătate a intrat în declin după un accident vascular cerebral (AVC) suferit în 2019.

„El se tratează în Elveţia pentru bolile sale", a explicat Anouchka Delon. „Singurul motiv pentru care am vrut ca el să vină în Elveţia a fost ca să poată fi tratat", s-a apărat ea.

Un control medical a fost programat pentru luna august, „dar fratele meu s-a opus cu vehemenţă", a spus ea.

Alain Delon „urmează un tratament care este vital pentru el şi, împotriva sfatului medicilor, a decis să îl întrerupă. Eu nu am fost de acord, nu am putut face nimic şi este indecent ca această situaţie să fie prezentată ca un exil fiscal, să se vorbească despre bani", a adăugat Anouchka Delon.

„Nu am minţit" în legătură cu rezultatele medicale ale lui Alain Delon, aşa cum susţine fiul său, a insistat ea, care a anunţat încă de joia trecută că va depune plângere împotriva fratelui ei mai mare.