Actrița Cynthia Nixon, din serialul „Totul despre sex”, ar plănui să candideze la postul de guvernator de New York împotriva actualului deținător al funcției, Andrew Cuomo, informează sâmbătă Belfast Telegraph Digital.

 

Fosta actriță din „Totul despre sex” a jucat mai multe roluri de figuri importante din politica americană în filme, printre care primele doamne Nancy Reagan și Eleanor Roosevelt, iar acum se pare că ia în calcul să devină politician în viață reală. Wall Street Journal scrie că Cynthia Nixon ia în calcul să candideze în alegerile primare democrate din 2018 împotriva guvernatorului de New York Andrew Cuomo, care ocupă acest post din 2011. Actrița va trebui însă să concureze și cu alți democrați dacă se va decide să se înscrie oficial în cursă, precum primarul din Syracuse, Stephanie Miner, și fostul senator Terry Gipson. Cynthia Nixon l-a criticat pe față pe posibilul său rival politic, pentru politicile sale din domeniul educației. „Practic, guvernatorul Cuomo nu alocă suficienți bani pentru copiii din statul New York. Nu este împotriva școlilor publice, dar nu îi place să plătească pentru ele”, a declarat ea la emisiunea „The View”.

Actrița în vârstă de 51 de ani este activistă politică de ani de zile, concentrându-se în special asupra unor chestiuni legate de educație la nivelul orașului și al statului. Billy Easton, director executiv al coaliției sindicatelor profesorilor „Alliance for Quality Education”, a lucrat mult cu Cynthia Nixon în trecut și crede că ar fi o bună candidată pentru postul de guvernator. „Este o candidată ieșită din comun, cu un CV progresist, care i-ar încânta pe oameni”, a spus el. Reprezentanții actriței nu au comentat până acum aceste informații, notează Belfast Telegraph Digital.