Un avocat în vârstă de 42 de ani, care a fost furat la naștere în timpul regimului dictatorului chilian Augusto Pinochet și crescut în Statele Unite, a călătorit mii de kilometri până în America de Sud pentru a-și cunoaște mama, relatează Reuters.

„Ea nu știa despre mine pentru că m-au luat la naștere și i-au spus că sunt mort", a declarat Jimmy Lippert Thyden într-un videoclip pe TikTok, în timp ce se afla în avion pentru a-și întâlni mama pentru prima dată: „Când a întrebat de trupul meu, i-au spus că au scăpat de el. Deci nu ne-am ținut niciodată în brațe, nu ne-am îmbrățișat niciodată."

Mergând pe o stradă din orașul natal al mamei, Valdivia, la aproximativ 740 km de capitala chiliană, cu un buchet de flori în mână, Lippert Thyden a îmbrățișat-o cu lacrimi în ochi pe Maria Angelica Gonzalez, mama sa biologică, și i-a spus că o iubește. El a călătorit în Chile împreună cu soția sa și cele două fiice, care și-au întâlnit bunica pentru prima dată.

Lippert Thyden s-a reîntâlnit cu familia sa datorită unui test ADN realizat prin intermediul MyHeritage.com și Nos Buscamos, o organizație neguvernamentală din Chile care ajută la refacerea legăturilor între persoanele separate în timpul celor 17 ani de dictatură.

Mii de persoane au dispărut și zeci de mii au fost torturate în timpul regimului lui Pinochet, care s-a încheiat în 1990.

Fondatoarea Nos Buscamos, Constanza del Rio, a creat organizația după ce nu a reușit să găsească informații despre propria familie biologică. ONG-ul spune că a reușit să ajute aproximativ 400 de persoane.

„Acest caz este unul dintre sutele sau miile de cazuri de trafic de copii din timpul dictaturii și al democrației", a declarat del Rio: „Acești copii au fost declarați morți și vânduți străinilor pentru 10.000 sau 15.000 de dolari".