Un bărbat din Nebraska a vâslit aproximatov 61 de kilometri în josul râului Missouri într-o „barcă" făcută dintr-un dovleac scobit, pentru a-şi sărbători cea de-a 60-a aniversare, în speranţa de a stabili un record mondial.

Duane Hansen a pornit de la docurile publice pentru bărci din Bellevue, Nebraska, în jurul orei 7.30 a.m. - în dovleacul gigant ce cântărea înainte de scobire 383 kilograme - şi a ajuns în Nebraska City imediat după ora 18.30, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a oraşului Bellevue. Hansen le-a cerut oficialilor oraşului Bellevue să fie martori în încercarea sa de a stabili un record.

„Se spune că dacă stai suficient de mult timp la locul de muncă s-ar putea să vezi aproape totul, iar această dimineaţă a fost una dintre acele zile!", a declarat un martor al oraşului în postarea de pe Facebook.

Vasul din dovleac, cu numele SS Berta scris pe spate, avea şi un suport pentru pahare sculptat în carenă. Soţia, familia şi prietenii lui Hansen au fost, de asemenea, acolo pentru a documenta călătoria, se arată în postarea oraşului, unii dintre ei urmându-l într-o barcă adecvată, în cazul în care dovleacul ar fi avut probleme.

Recordul anterior pentru cea mai lungă călătorie cu o „barcă” din dovleac a fost de 41,038 km, stabilit în 2018, potrivit site-ului Guinness World Records.

Purtătorul de cuvânt al Guinness World Records, Kylie Galloway, a declarat pentru CNN că organizaţia a primit cererea lui Hansen pentru acest titlu şi aşteaptă dovezi pentru a le analiza.

„În cadrul procesului nostru de aplicare, oferim solicitantului liniile directoare care sunt specifice acelei categorii de record şi care trebuie respectate, pentru a se califica. Aceste orientări detaliază, de asemenea, dovezile care trebuie prezentate. Odată primite şi examinate, echipa noastră de gestionare a înregistrărilor va confirma succesul sau eşecul încercării de înregistrare", a declarat Galloway într-un e-mail.

Hansen locuieşte în Syracuse, Nebraska, şi „îi place să cultive dovleci mari, dovlecei şi alte legume ca hobby", se arată în postarea oraşului pe Facebook.