Postul de televiziune american HBO va lansa un documentar despre filmările pentru ultimul sezon al producției „Game of Thrones/ Urzeala tronurilor”, descris ca fiind „cel mai ambițios și complicat” din istoria serialului.

 

Producția se va numi „Game of Thrones: The Last Watch” și va fi difuzată pe 26 mai, la o săptămână după ultimul episod al serialului. Ea este realizată de regizorul britanic Jeanie Finlay, care a petrecut mai mult de un an pe platourile de filmare.

Producătorii au afirmat că pelicula va fi „mai mult decât un documentar din spatele scenei” și va servi ca „un raport personal de pe tranșeele producției, care urmărește echipa de filmare și actorii luptându-se cu condițiile meteorologice extreme, termenele limită punitive și fanii avizi de noi informații”. Imaginile sunt și comice și triste și spun „o poveste despre plăcerile dulci-amare ale ceea ce înseamnă să creezi o lume de la care trebuie să îți iei apoi adio”.

Al optulea și ultimul sezon al serialului „Game of Thrones/ Urzeala Tronurilor” va avea premiera pe 14 aprilie.

Încă de la lansare, în 2011, „Urzeala Tronurilor” a devenit un fenomen global şi cel mai iubit serial din istoria HBO. „Game of Thrones” a primit de-a lungul timpului foarte multe premii, inclusiv 47 de Primetime Emmy, cinci trofee din partea Sindicatului actorilor americani și un Peabody Award.

Inspirat din seria de romane „Cântec de gheaţă şi foc/ A Song of Ice and Fire”, de George R.R. Martin, serialul „Urzeala tronurilor” are o acţiune amplasată într-un ținut fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice şi elementele fantastice vin în completarea acţiunii din „Urzeala tronurilor”.