Un cuplu dispărut de 75 de ani în masivul Les Diablerets, din sudul Elveției, a fost găsit mumificat sub zăpezile unui ghețar, la 2.615 de metri altitudine, au informat marți media locale.

Corpurile perfect conservate zăceau unul lângă altul, având între ele rucsacurile, o sticlă, o carte și un ceas, a declarat ziarului Le Matin Bernard Tschannen, directorul domeniului schiabil Glacier 3000. Un angajat al stațiunii a fost cel care le-a descoperit joia trecută în apropiere de teleschiul vârfului Dôme. „Este vorba de un bărbat și de o femeie îmbrăcați în haine din perioada primului război mondial”, a adăugat Tschannen. „Gheața i-a conservat perfect, iar obiectele personale sunt intacte”, a subliniat el.

Potrivit lui, cuplul a căzut probabil într-o crevasă, iar ghețarul a restituit corpurile în urma încălzirii climatice. Ziarul Le Matin, care citează unul din cei șapte copii ai cuplului, asigură că este vorba de trupul unui cizmar, de 40 de ani, și de al soției sale, educatoare, de 37 de ani. Monique Gautschy, care la vremea dispariției părinților ei avea 11 ani, a povestit că tatăl său Marcelin, cizmar, și mama sa, educatoare, au plecat pe jos la 15 august 1942 în satul Chandolin pentru a hrăni animalele pe care le aveau la munte.

„Ar fi trebuit să se întoarcă a doua zi (...) Brusc, un nor negru a acoperit ghețarul, iar unchiul meu i-a văzut pentru ultima oară cu binoclul. Au trecut probabil peste un pod de zăpadă și au căzut într-o crevasă", a spus ea.

După două luni și jumătate de căutări fără succes, cei șapte copii ai lor rămași orfani au fost duși în centre de plasament. „Ne-am petrecut viața căutându-i neîncetat. Nu credeam că într-o zi le vom putea oferi funeraliile pe care le meritau”, a declarat Marceline, care la momentul dispariției părinților săi avea 4 ani. Poliția elvețiană a confirmat miercuri că bărbatul și femeia sunt într-adevăr soții Dumoulin, care au dispărut în urmă cu 75 de ani. „Pe baza comparațiilor ADN efectuate de un medic legist în colaborare cu poliția cantonală și Ministerul public, rămășițele găsite în ghețar au fost oficial identificate. Este vorba de domnul Marcelin Dumoulin și de soția sa, Francine Dumoulin, în vârstă de 40 și 37 de ani, dispăruți tragic la 15 august 1942", se arată într-un comunicat.