Soon-Yi Previn, soția cineastului american Woody Allen și fiică adoptivă a Miei Farrow, a declarat într-un interviu recent că actrița a supus-o la abuzuri fizice și psihice în copilărie.

Woody Allen a părăsit-o pe Mia Farrow în 1992, după o relație de 12 ani, pentru fiica adoptivă a acesteia dintr-un mariaj anterior, Soon-Yi Previn, care pe atunci avea 21 de ani. Originară din Coreea de Sud, Soon-Yi Previn a fost adoptată pe când avea 5 - 7 ani (nu i se cunoaște vârsta exactă) de Mia Farrow și soțul ei de atunci, muzicianul André Previn. Despărțirea dintre Mia Farrow și Woody Allen s-a produs și pe fondul unui scandal uriaș. Dylan Farrow, o altă fiică adoptivă a Miei Farrow, a afirmat că Woody Allen a abuzat-o sexual pe 4 august 1992, când avea șapte ani, în casa de la țară a mamei sale adoptive. La începutul acestui an, Dylan, în vârstă de 32 de ani, a declarat în timpul primului său interviu televizat pe acest subiect că își dorește ca regizorul să fi fost pus sub acuzație pentru că a abuzat-o sexual când era minoră. Cazul a fost atunci în atenția oficiului pentru protecția copilului din Yale și a celui din New York, însă ambele instituții au concluzionat că Dylan nu a fost molestată sexual. În schimb, autoritățile au spus că Dylan era un copil vulnerabil și a fost instruită să spună o poveste de mama sa, foarte furioasă din cauza separării de Woody Allen. De altfel, Moses, frate al lui Dylan, a povestit că a fost martor la momentele în care Mia Farrow încerca să o convingă pe fetiță că a fost abuzată sexual de tatăl ei. De asemenea, cineastul nu a fost niciodată pus sub acuzație.

În noul interviu acordat de Soon-Yi Previn site-ului Vulture.com, aceasta spune că declarațiile lui Dylan Farrow sunt false. Totodată, Previn a vorbit despre abuzurile la care a supus-o mama sa adoptivă, Mia Farrow. Subliniind că suferă de dislexie - dificultatea de a scrie, citi și pronunța -, aceasta a povestit că actrița obișnuia să o pălmuiască și să o bată cu o perie de păr. De asemenea, obișnuia să o țină atârnată cu picioarele în sus pentru că citise undeva că afluxul de sânge din creier o poate face mai deșteaptă. Un purtător de cuvânt al familiei actriței a declarat după acest interviu că afirmațiile lui Previn sunt false. În apărarea mamei sale a vorbit și Ronan Farrow, un jurnalist care a contribuit la dezvăluirea mai multor scandaluri de la debutul mișcării #MeToo, împotriva hărțuirilor sexuale.

Mia Farrow a avut 11 copii, patru biologici și șapte adoptați, iar Dylan și Moses au fost înfiați inițial de Mia Farrow ca mamă singură. După ce a început relația cu Woody Allen, regizorul i-a adoptat și el pe Dylan și Moses.

În vârstă de 73 de ani, Mia Farrow a jucat în peste 50 de filme și a câștigat numeroase premii, inclusiv un Glob de Aur, pentru rolul din „Guns at Batasi” (1964). De asemenea, este ambasador al bunăvoinței din partea UNICEF. În anul 2008, publicația Time a inclus-o pe lista celor mai influenți oameni din lume.