„Omul-Păianjen: Departe de casă/ Spider-Man: Far From Home”, de Jon Watts, a devenit primul film al francizei cu încasări de peste 1 miliard de dolari la nivel mondial.

Totodată, acesta este abia al doilea lungmetraj produs de Sony Pictures care depășește pragul de încasări de 1 miliard de dolari, după „007: Coordonata Skyfall/ Skyfall” (2012), de Sam Mendes, din franciza „James Bond”, realizat în parteneriat cu MGM și care a vândut bilete de 1,1 miliarde de dolari.

Jon Watts regizează noua secvență din seria dedicată supereroului Marvel. Zendaya, Tom Holland, Samuel L. Jackson și Jake Gyllenhaal pun umor și acțiune în epopeea SF. Și, deși este film american, supereroul își face treaba în Europa de data aceasta, din Veneția prin Praga, Berlin, până la Londra și înapoi acasă la New York. Lungmetrajul este o continuare a „Omul Păianjen: Întoarcerea acasă/ Spider-Man: Homecoming”, ce a reușit să revitalizeze franciza în 2017 și care, anterior, era cel mai de succes din serie, cu încasări de 880 de milioane de dolari la nivel mondial.

Până în prezent, filmul „Omul-Păianjen: Departe de casă/ Spider-Man: Far From Home” a avut încasări de 333 de milioane de dolari în America de Nord și de 672 de milioane de dolari pe celelalte piețe, totalizând 1,005 miliarde de dolari.

„Spider-Man: Far From Home” este, în același timp, al 40-lea film din istorie care are încasări de peste 1 miliard de dolari și a treia lansare din 2019 ce a depășit acest prag, după „Avengers: Endgame” (2,79 de miliarde de dolari) și „Captain Marvel” (1,13 miliarde de dolari), de Anna Boden și Ryan Fleck, ambele produse de Disney și Marvel.

La sfârșitul săptămânii trecute, "Avengers: Endgame/ Răzbunătorii: Sfârșitul jocului", de Anthony și Joe Russo, a devenit lider în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, titlu deținut anterior de lungmetrajul „Avatar”, de James Cameron, cu 2,789 de miliarde de dolari.