Thomas Markle, tatăl ducesei Meghan de Sussex, ar putea depune mărturie împotriva fiicei sale în procesul intentat de aceasta, pentru încălcarea vieții private, publicației britanice Mail on Sunday.

Reprezentanții publicației arată că vor folosi în instanță probe furnizate de Thomas Markle.

În luna octombrie 2019, ducesa Meghan a dat în judecată Mail on Sunday, după ce aceasta a publicat o scrisoare pe care soția prințului Harry i-a trimis-o tatălui ei. Meghan a spus la momentul respectiv că publicarea scrisorii a fost parte dintr-o campanie inițiată de publicația britanică în scopul de a răspândi „în mod fals și deliberat povești defăimătoare despre ea și despre soțul ei”.

Anunţul din luna octombrie privind procesul intentat Mail on Sunday a fost însoţit şi de un discurs critic al prințului Harry la adresa tabloidelor britanice, un gest neobişnuit din partea unui membru al familiei regale britanice.

În acest discurs, Harry a spus că ducesa este hărţuită de presă la fel cum a fost şi mama sa, prinţesa Diana de Wales, înainte de a muri, în 1997. „Temerea mea cea mai mare este că istoria se repetă”, a spus prinţul.

„Din nefericire, soția mea a devenit una dintre recentele victime ale unui tabloid britanic care pornește campanii împotriva unor persoane fără a se gândi la consecințe - o campanie care a escaladat în ultimul an, în timpul sarcinii sale și în timpul creșterii fiului nostru”, a declarat prințul Harry.

Potrivit ducilor de Sussex, articolele publicate de Mail on Sunday au fost bazate pe o scrisoare personală trimisă de Meghan tatălui ei, iar acțiunea a încălcat drepturile la viață privată, dar și pe cele de autor.

Publicația britanică s-a apărat spunând că rolul ducesei în familia regală a Marii Britanii semnifică faptul că articolele sunt valide.

„Există un interes public uriaș și legitim privind familia regală și activitățile, comportamentul și standardele membrilor săi”, se arată în documentele depuse de avocații companiei media în instanță, săptămâna aceasta.

Miercuri, publicația Daily Mail a scris că Thomas Markle este pregătit să depună mărturie împotriva fiicei sale.

Informația a apărut la două zile după ce regina Elizabeth a II-a, bunica prințului Harry, a anunțat că și-a dat acordul pentru ca ducii de Sussex să se retragă din prim-planul vieții regale.