Cântăreața irlandeză Sinead O'Connor, cunoscută după ce a ocupat primele locuri în topurile din întreaga lume cu piesa „Nothing Compares 2 U” din 1990, a murit la vârsta de 56 de ani, a anunțat miercuri Irish Times.

 

„Cu mare tristețe anunțăm trecerea în neființă a iubitei noastre Sinead. Familia și prietenii ei sunt devastați și au cerut intimitate în aceste momente foarte dificile”, a anunțat RTE, citând o declarație a familiei cântăreței.

„Muzica ei a fost iubită în întreaga lume, iar talentul ei a fost de neegalat”, a postat premierul irlandez Leo Varadkar pe rețelele de socializare, împărtășind condoleanțele sale cu „toți cei care i-au iubit muzica”.

Cântăreața din Dublin a lansat 10 albume de studio, în timp ce piesa sa Nothing Compares 2 U a fost desemnată single-ul numărul unu în lume în 1990 de către Billboard Music Awards. Mamă a patru copii, O'Connor a trecut anul trecut printr-o dramă, după ce fiul ei de 17 ani a murit.

Sinead O'Connor s-a convertit la islam în 2018 și și-a schimbat numele în Shuhada Sadaqat, deși a continuat să cânte sub numele consacrat.

În 2021, și-a lansat o carte de memorii, iar anul trecut a apărut un film despre viața ei regizat de Kathryn Ferguson.

„Poliţia a fost chemată miercuri, 26 iulie, la ora 11.18, pentru a anunţa că o femeie este în stare de inconştienţă la o adresă rezidenţială ... Ofiţerii s-au prezentat şi o femeie în vârstă de 56 de ani a fost declarată decedată la faţa locului”, a precizat Poliţia metropolitană într-un comunicat citat de Reuters.

„Decesul nu este tratat ca fiind suspect. Un dosar va fi pregătit pentru medicul legist”, se adaugă în document.

 

Ultimele imagini cu Sinead O'Connor

Un videoclip despre care se crede că a fost ultimul filmuleț al lui Sinead O'Connor înainte de a muri la vârsta de 56 de ani a fost un clip emoționant despre consecințele pe care le-a avut asupra ei sinuciderea fiului ei adolescent. Înregistrarea, postată pe 9 iulie, o arată pe cântăreața irlandeză în timp ce vorbește cu fanii din interiorul apartamentului său.

Astăzi, familia ei „devastată" a confirmat că mama a patru copii a murit după ani de luptă cu sănătatea mintală. Moartea artistei a survenit după ce fiul ei, Shane, în vârstă de 17 ani, s-a sinucis în ianuarie 2022. Adolescentul s-a sinucis după ce a evadat din spital.

În probabil ultimele imagini cu ea, O'Connor dezvăluie efectele pe care moartea lui Shane le-a avut asupra ei din punct de vedere fizic și psihic.

„Arăt ca naiba oricum, de aceea nu am vrut să fac un videoclip. Dar știi cum se întâmplă, din nefericire, să moară copilul tău - nu este bine pentru corpul sau sufletul cuiva, ca să fiu sinceră”, spune ea. Cântăreața le oferă apoi fanilor un tur al apartamentului ei.

„Aici este frumosul meu apartament... aici este un buchet de flori pe care prietenul meu mi l-a dat astăzi”, mai spune cântăreața. De asemenea, O'Connor le-a oferit fanilor o imagine a chitarei sale agățate pe perete și a spus că intenționează să o folosească pentru a scrie „câteva melodii”.

În ultimul tweet al cântăreței, postat pe 17 iulie, O'Connor a distribuit o fotografie a fiului ei Shane.

„De atunci trăiesc ca un strigoi. El a fost dragostea vieții mele, lumina sufletului meu. Eram un singur suflet în două jumătăți. A fost singura persoană care m-a iubit necondiționat. Sunt pierdută fără el', scrie în mesaj. Familia artistei a transmis și ea un mesaj.