Robert De Niro va lucra din nou cu Nicholas Pileggi, scenaristul filmului Goodfellas, la un viitor film despre mafie, intitulat „Wise Guys”, potrivit MailOnline.

Nicholas Pileggi, care a mai scris împreună cu De Niro și filmul Casino, în care joacă Martin Scorsese, va lucra cu regizorul Barry Levinson pentru a realiza acest film, potrivit The Hollywood Reporter, citat de MailOnline.

Filmul va fi o provocare interesantă pentru De Niro, întrucât bărbatul în vârstă de 79 de ani, de două ori laureat al premiului Oscar, va juca un dublu rol, cel al șefilor mafioți italo-americani și rivali din viața reală, Vito Genovese și Frank Costello, au dezvăluit surse pentru publicație.

Wise Guys va avea o legătură suplimentară cu Goodfellas, întrucât producătorul filmului, Irwin Winkler, este producător al viitorului film.

Filmul se va concentra pe Genovese și Costello, care își conduceau familiile mafiote la mijlocul secolului al XX-lea. Într-o încercare de a-și consolida puterea în 1957, Genovese a ordonat asasinarea lui Costello, care a supraviețuit în cele din urmă, deși rănile sale l-au determinat să facă un pas înapoi, permițându-i lui Genovese să preia controlul înainte de a fi trimis la închisoare doi ani mai târziu.

Potrivit THR, președintele și directorul executiv al Warner Bros. Discovery, David Zaslav, este pasionat de Wise Guys și face presiuni pentru o lansare de mare anvergură în cinematografe, după ce a redus unele dintre proiectele DC Comics ale studioului și s-a îndepărtat de abordarea anterioară pro-streaming.

De Niro a lucrat anterior cu regizorul Barry Levinson la Wag The Dog (1997) și What Just Happened (2008), filmul HBO The Wizard Of Lies (2017) fiind cea mai recentă colaborare a lor. Levinson este cunoscut mai ales pentru o serie de clasice ale anilor 1980, printre care The Natural; Good Morning, Vietnam; și Rain Main.