Actorul Robert De Niro, recompensat cu Oscar, va debuta săptămâna aceasta pe micile ecrane odată cu rolul într-un serial de televiziune argentinian, prilej cu care a reuşit să se pună la punct cu argoul din Buenos Aires şi să deguste preparate culinare locale, informează Reuters.

„Nada'', un nou serial produs de Star+, documentează întâlnirea emoţionantă dintre două culturi în momentul când un excentric critic culinar, Manuel (interpretat de Luis Brandoni), se întâlneşte cu De Niro, care joacă rolul unui scriitor american în vizită la Buenos Aires.

De Niro, prieten cu Brandoni şi în viaţa reală, este naratorul serialului şi descoperă capitala argentiniană şi preparatele ei delicioase, în timp ce învaţă cuvinte din vocabularul colorat al locuitorilor - cum ar fi „boludo'' şi „pelotudo'', care înseamnă „idiot''.

„Lui De Niro chiar i-a plăcut să vorbească în spaniolă în acest serial. Aşa a cerut el. De aceea am alcătuit o listă cu insulte argentiniene şi semnificaţiile lor'', a declarat pentru Reuters codirectorul filmului, Gaston Duprat.

„Nada'' este primul serial de televiziune în care joacă De Niro, în vârstă de 80 de ani.

Filmările au avut loc într-unele din cele mai mai cunoscute cartiere din Buenos Aires, printre care La Boca şi Recoleta, şi include preparate clasice cum ar fi fripturi „bife de chorizo'' şi deserturi îmbibate în „dulce de leche'', o delicatesă cremoasă, asemănătoare caramelului.

În fiecare dintre cele cinci episoade de o jumătate de oră ale serialului, De Niro oferă mostre de argou argentinian. Serialul va avea premiera miercuri pe Star+ în America Latină, pe Hulu în Statele Unite şi pe Disney + în mai multe ţări din Europa.

Luna trecută, a fost proiectat în premieră în cadrul Festivalului San Sebastian din Spania.