Regina Elizabeth a II-a a făcut o vizită în premieră la Săptămâna modei de la Londra (16 - 20 februarie), unde a fost însoțită de Anna Wintour, editorul-șef al ediției americane a revistei Vogue.

Regina Elizabeth a II-a și Anna Wintour au stat una lângă cealaltă, pe rândul din față, la o prezentare de modă care a avut loc marți, la Săptămâna Modei de la Londra. A fost vorba despre prezentarea colecției unui designer britanic, Richard Quinn, care a primit din partea reginei premiul Elizabeth II Fashion, un trofeu aflat anul acesta la prima ediție și care va fi decernat anual unui tânăr talent din domeniul modei. Îmbrăcată într-un compleu format din rochie și jachetă bleu deschis, culoarea oului de rață, regina a părut surprinsă de unele ținute din colecția lui Quinn, combinații de piese fluide cu motive în culori vii și căști de biciclist și rochii din piele purtate cu ciorapi plasă. „Ca un tribut adus industriei și o moștenire pe care o las tuturor celor care au contribuit la dezvoltarea modei britanice, vreau să prezint acest premiu dedicat unui nou și tânăr talent”, a spus regina.

„De la tweed-ul de Hebrides la dantela de Nottingham și, bineînțeles, Carnaby Street (un bulevard din Soho, Londra, unde se află foarte multe magazine de modă, n.r.), industria noastră de modă este celebră de mulți ani pentru artizanii ei și continuă să producă țesături de clasă mondială și creații practice și avangardiste”, a adăugat aceasta. Quinn a descris momentul ca fiind „un pic suprarealist”, adăugând că i-ar plăcea să se ocupe de garderoba viitoarei membre a familiei regale, fosta actriță americană Meghan Markle, care se va căsători cu prințul Harry, nepotul reginei Elizabeth a II-a, în luna mai.