Cântăreaţa americană Dolly Parton, o vedetă a muzicii country, a refuzat nominalizarea primită la începutul lunii februarie pentru a fi inclusă în acest an în Rock and Roll Hall of Fame.

„Deşi sunt extrem de flatată să fiu nominalizată pentru a fi inclusă în Rock & Roll Hall of Fame, simt că nu am câştigat acest drept”, a precizat artista americană într-o declaraţie publicată pe reţelele de socializare. „Chiar nu vreau ca voturile să fie împărţite din cauza mea, aşa că am decis, cu tot respectul, să mă retrag din cursă”, a adăugat vedeta country.

„Sper că administratorii Rock&Roll Hall of Fame vor înţelege şi că vor dori să mă ia în considerare încă o dată - dacă voi fi demnă de acest lucru. Această nominalizare m-a inspirat totuşi să concep un bun album, sper eu, în stilul rock'n'roll, într-o bună zi din viitor, un lucru pe care mi-am dorit dintotdeauna să îl fac. Soţul meu este un mare admirator al stilului rock'n'roll şi m-a încurajat mereu să lansez un astfel de album”, a adăugat Dolly Parton în acelaşi mesaj online.

Declaraţia de luni vine în contradicţie cu ceea ce artista a declarat anterior despre dorinţa ei de a fi inclusă în Rock and Roll Hall of Fame. Într-un interviu pe care Dolly Parton l-a acordat revistei Variety în urmă cu doar o săptămână şi jumătate, când vedeta se afla în mijlocul repetiţiilor pentru rolul de prezentator principal la gala premiilor decernate de Academy of Country Music, artista s-a declarat onorată să fie votată de către fani: „Am fost surprinsă să văd că am fost nominalizată pentru a fi inclusă în Rock and Roll Hall of Fame. Nu m-am gândit niciodată la aşa ceva, dar administratorii spun că iau în considerare o mulţime de factori. Nu mă aştept să câştig votul publicului. Însă a fost o mare onoare să fiu nominalizată. Nu mă aştept să câştig, însă dacă ar trebui să mă aştept la asta, în acest caz aş fi foarte onorată. Vom vedea...”.

Luna trecută, Dolly Parton a fost nominalizată pentru a fi inclusă în Rock and Roll Hall of Fame alături de Beck, Duran Duran, Eminem, Lionel Richie, Carly Simon şi A Tribe Called Quest. Alţi artişti nominalizaţi în trecut, precum Pat Benatar, Kate Bush, Devo, Eurythmics, Judas Priest, Fela Kuti, MC5, the New York Dolls, Rage Against the Machine şi Dionne Warwick sunt din nou avuţi în vedere pentru o posibilă includere în 2022.

Săptămâna trecută, pe lângă faptul că a prezentat gala Academy of Country Music Awards, cântăreaţa Dolly Parton a publicat şi o carte, scrisă în colaborare cu James Patterson şi intitulată „Run, Rose, Run”, precum şi un album însoţitor cu acelaşi titlu. Agerpres