Prințul Harry al Marii Britanii și logodnica sa, Meghan Markle, care se vor căsători pe 19 mai, nu vor încheia un contract prenupțial, deoarece viitorul mire este convins că povestea lor de dragoste va dura toată viața.

 

Fiul regretatei prințese Diana, decedată în 1997, și al prințului Charles, moștenitorul Coroanei britanice, prințul Harry are o avere de aproximativ 35 de milioane de euro. La rândul său, fosta actriță americană Meghan Markle are o avere de circa 4,5 milioane de euro. „Harry nu și-a pus niciodată problema dacă să semneze sau nu un contract prenupțial”, a declarat o sursă pentru publicația britanică Daily Mail. „Este convins că această căsnicie va dura toată viața, deci nu are nevoie să semneze”, a mai spus sursa. De altfel, nici fratele mai mare al prințului Harry, prințul William, nu a încheiat un astfel de contract înainte de căsătoria cu Kate Middleton, în aprilie 2011.

Săptămâna trecută, regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii și-a dat consimțământul formal pentru căsătoria prințului Harry. „Îmi dau consimțământul pentru (încheierea) unui contract de căsătorie între nepotul meu iubit Harry Charles Albert David de Wales și Rachel Meghan Markle”, a scris regina într-o scrisoare transmisă pe 14 martie Consiliului său privat.

Potrivit legii britanice, persoanele care figurează între primii șase moștenitori în ordinea de succesiune la tron trebuie să obțină consimțământul formal al reginei înainte de căsătorie. În prezent, prințul Harry este al cincilea în ordinea de succesiune, după tatăl său, prințul Charles, fratele său, prințul William, și copiii pe care acesta îi are cu ducesa Catherine, prințul George, respectiv prințesa Charlotte. După ce se va naște cel de-al treilea copil al prințului William, în aprilie, prințul Harry va ocupa locul al șaselea în ordinea de succesiune. Prințul Harry și logodnica sa, Meghan Markle, care au o relație din iulie 2016 și s-au logodit în noiembrie 2017, stau într-o casă de pe domeniul Kensington, unde locuiesc și prințul William, soția acestuia și cei doi copii ai lor.

Căsătoria prințului Harry, în vârstă de 33 de ani, se anunță a fi cel mai urmărit eveniment de gen al anului în Marea Britanie. Ceremonia va avea loc pe 19 mai, de la ora 12.00, la capela Saint George de la castelul Windsor, și va fi oficiată de David Conner, decan de Windsor, și de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.