Nominalizările premiilor Emmy 2019 sunt dominate de „Game of Thrones”, în ciuda recepției negative din partea fanilor, serialul adunând un număr record de nominalizări, 32. Printre serialele cu cele mai multe nominalizări se regăsesc „Marvelous Mrs. Maisel” și „Chernobyl”.

Este pentru prima dată când o dramă ajunge la un asemenea număr de nominalizări într-un singur an. Printre nominalizați se numără Kit Harrington, Emilia Clarke, Lena Headey, Sophie Turner, Maisie Williams și Gwendoline Christie. Ultimele actrițe enumerate au marcat și ele o premieră. Este pentru prima dată când patru actrițe din același serial sunt nominalizate la aceeași categorie, la categoria actriță în rol secundar pentru serial dramă. Până acum, serialul a câștigat 47 de trofee Emmy și, cu tot cu menționările din acest an, a adunat nu mai puțin de 161 de nominalizări.

Dintre producători, HBO, a strâns 137 de nominalizări în acest an preluând primul loc de la Netflix care a crescut faţă de anul trecut, dar numai până la 117 nominalizări. Cei doi giganţi sunt urmaţi de NBC, cu 58 de nominaliyări, Amazon Prime Video, cu 47 de nominalizări, şi CBS, cu 43.

Performanţa de 32 de nominalizări atinsă de „Game of Thrones” este urmată de cele 20 de nominalizări adunate de „Marvelous Mrs. Maisel”, de cele 18 sărbătorite de „Chernobyl” și 18 pentru „Saturday Night Live”. Urmează, la egalitate, „Barry” și „Fosse/Verdon”, cu câte 17 nominalizări și „When They See Us”, cu 16.

Pentru cel mai bun actor într-o serie limitată, nominalizați sunt Mahershala Ali, pentru „True Detective”, Benicio del Toro, pentru rolul din „Escape at Dannemora”, Hugh Grant, pentru prestația din „A Very English Scandal”, Jared Harris, pentru rolul din „Chernobyl”, Jharrel Jerome, pentru protagonistul din „When They See Us” și Sam Rockwell pentru interpretarea cerebrului coregraf din „Fosse/ Verdon”.

Pentru cea mai bună actriță într-o serie limitată concurează Amy Adams, pentru prestația din „Sharp Objects”, Patricia Arquette, pentru „Escape at Dannemora”, Aunjanue Ellis și Niecy Nash, pentru rolurile din „When They See Us”, Joey King, pentru rolul din „The Act” și Michelle Williams pentru rolul din „Fosse/ Verdon”.

În ce privește actrițele care joacă roluri principale într-un serial de comedie sunt în competiție Cristina Applegate, pentru „Dead to Me”, Rachel Brosnahan, pentru rolul femeii care își face carieră în lumea stand-up-ului masculin din „The Marvelous Mrs.Maisel”, Julia Louis-Dreyfus, pentru rolul pe care l-a jucat și în al șaptelea sezon din „Veep”, Natasha Lyonne, protagonista din „Russian Doll”, Catherine O'Hara, din „Schitt's Creek” and Phoebe Waller-Bridge, din „Fleabag”.

Pentru rol principal într-un serial de comedie sunt în competiție actorii Anthony Anderson, pentru „Black-ish”, Don Cheadle, pentru „Black Monday”, Ted Danson, pentru gestionarul și arhitectul iadului din „The Good Place”, Michael Douglas, pentru „The Kominsky Method”, Bill Hader, pentru criminalul plătit care descoperă actoria în „Barry” și Eugene Levy, pentru „Schitt's Creek”.

Pentru rolurile interpretate într-un serial- dramă sunt nominalizați Jason Bateman, pentru rolul tatălui care încearcă să își salveze familia făcând înțelegeri cu interlopi tot mai dubioși în „Ozark”, Sterling K.Brown pentru „This is Us”, Kit Harington, revenit cu „Game of Thrones”, Bob Odenkirk, pentru rolul său pornit din „Breaking Bad” și consacrat în propriul său serial, „Better Call Saul”, Billy Porter, din „Pose” și Milo Ventimiglia pentru „This is Us”.

Câștigătoarea (sau câștigătoarele) premiului pentru cea mai bună actriță într-un serial-dramă vor fi stabilite dintre Emilia Clarke, cu rolul din „Game of Thrones”, Jodie Comer, cu rolul criminalei plătite care dezvoltă o pasiune pentru agenta care o urmărește în „Killing Eve”, Viola Davis, pentru rolul din „How To Get Away With Murder”, Laura Linney, pentru rolul soției din „Ozark”, Mandy Moore, pentru prestația din „This Is Us”, Sandra Oh, Eve din „Killing Eve” și Robin Wright, pentru rolul devenit care a preluat toată greutatea serialului „House of Cards”.

Cea de-a 71-a ediție a premiilor Emmy Creative va avea loc pe 14 și 15 septembrie, la Microsoft Theater din Los Angeles, iar Premiile Emmy se vor decerna duminică, 22 septembrie, în același loc.