O pisică din Marea Britanie căreia îi place aventura a ajuns să facă un drum dus-întors de circa 225 de kilometri după ce a sărit în maşinile a doi necunoscuţi, notează BBC.com.

 

Sox, un motan roşcat cu alb din Herne Bay, comitatul Kent, a călătorit până în localitatea Whitstable într-o maşină, apoi s-a urcat într-un alt vehicul care călătorea spre Wallington, în sudul Londrei. Proprietara motanului, Jessica Roe, a declarat că de-a lungul timpul a trebuit să-l recupereze pe Sox din diverse locuri - printre care şcoli, birouri, o piscină, un camion Amazon, un club de noapte şi o kebăbărie. Vorbind la BBC Radio Kent, Roe a povestit că i s-a spus că Sox a intrat în maşina unei femei duminică după-amiază. Aceasta l-a dus la un veterinar din Whitstable, însă motanul a fugit.

„Am spus în glumă: «O, Doamne, atâta timp cât nu se urcă în trenul spre Londra, vom fi bine»", a povestit proprietara sa.

Jacqui O'Connor se întorcea de la o zi petrecută la plajă în Whitstable la casa ei din Londra când a observat o pisică în maşină.

„Mergeam pe autostradă, cântând şi discutând, aşa cum faci pe drumul spre casă, când deodată apare acest cap de pisică între cele două scaune", a povestit ea.

O'Connor a aflat ulterior că motanul era din Herne Bay - la aproape 113 kilometri distanţă.

Proprietara motanului crease o pagină de Facebook dedicată aventurilor lui Sox, după ce la un moment dat pisica sa apăruse pe o pagină locală de Facebook de opt ori în două săptămâni. Un urmăritor al paginii, care se întorcea cu maşina de la Stonehenge, s-a oferit să îl ia pe Sox de la O'Connor. Motanul a ajuns într-un final la proprietara sa marţi seara, iar în prezent este pedepsit.