Plimbările prin orașele vizitate sunt atracții în sine pentru cei mai mulți turiști, iar unele metropole au ajuns deja celebre pentru oferta destinată turiștilor ce preferă traseele pietonale.

Orașul Voncouver din Canada este plin de hărți instalate pe marginea trotuarelor pentru a oferi detalii turiștilor dornici de plimbare. De la False Creek, până la piața de produse proaspete, până la parcul Lost Lagoon, zonă o urbană amenajată special pentru cei care vor să se plimbe. Mai mult, cei dornici să intre în detalii pot să aleagă tururi ghidate cum este cel dedicat istoriei lumii interlope din oraș, potrivit unui top făcut de cei de la platforma online Ecophile.

Florența (foto) este considerată una dintre cele mai bune destinații pentru cei care vor să se plimbe. Multe zone din oraș nici măcar nu sunt deschise pentru mașini. Fiecare zonă are propriile ei oferte de tururi ghidate. Centrul istoric, zona din jurul Domului și explorarea galeriilor Uffizi sunt cele mai cunoscute atracții pentru cei care vor să fie siguri că fiecare are ce să le ofere în aventura lor turistică.

La Ierusalim, în Israel nici nu are rost să te gândești să intri altfel decât pe jos. Dacă vrei să ajungi la Zidul Plângerii ori la Cupola Stâncii sau să te strecori printre pelerinii din Biserica Sfântului Mormânt, nu poți să te bazezi decât pe mersul pe jos. Cotloanele cetății trec potrivit împărțirii tradiționale din zona evreiască în cea creștină, armeană și musulmană.

În Croația, Dubrovnik este destinația ideală pentru o cei care vor să fie seduși în ritmul unei plimbări. O parte dintre peisajele care se dezvăluie celor care iau la pas cetatea de la malul mării Adriatice par cunoscute. Mai ales celor care au urmărit serialul ”Urzeala Tronurilor”. Colțuri din Orașul Vechi și detaliile medievale ale construcțiilor bine păstrate au oferit câteva dintre locațiile de filmare pentru producătorii cunoscutului serial. Străzile înguste și perspectiva care se deschide celor care coboară spre plaja Banje arată cât de bine e să nu ai nevoie de transport pentru locul în care alegi să călătorești.

Ceva mai mic este orașul marocan Marrakech. Situat la poalele muntelui Atlas, orașul amestecă în mod spectaculos zone tradiționale și vechi și confortul oferit de tehnologia modernă. Perspective istorice îi așteaptă pe turiști la Medina, la moscheea Koutubia, Palatul Badia sau în piața Djemaa el-Fna, unde a fost arătat locuitorilor elefantul trimis de Regina Victoria sultanului din Maroc și unde cândva aveau loc execuțiile publice.

Sigur, asta nu înseamnă că orașe celebre pentru traseele pietonale ca Paris, New York, Edinburgh, Melbourne sau Buenos Aires au pierdut ceva din farmecul care le-a făcut celebre. Doar că nu mai sunt singure.