Muzeul de Artă Modernă din New York (MoMA) i-a adus un omagiu special marţi seară actriţei spaniole Penélope Cruz, considerând-o o "artistă de importanţă globală", într-o gală în care artista a purtat o impresionantă rochie roşie creată de casa de modă Chanel, relatează EFE.

Penelope Cruz a venit neînsoţită la gală, dar a fost înconjurată de numeroşi colegi de breaslă, care au dorit să o sărbătorească pe protagonista din „Madres Paralelas", cel mai recent film al regizorului Pedro Almodovar, ce va fi lansat în ziua de Ajun în cinematografele din Statele Unite.

Actriţa spaniolă a mulţumit pentru acest omagiu, despre care a spus că „nu l-ar fi primit dacă nu ar fi lucrat cu regizori străluciţi" care au modelat-o ca artistă şi ca om.

Penelope Cruz i-a mulţumit regizorului Pedro Almodóvar, care a învăţat-o „să aibă încredere în ea însăşi" şi alături de care continuă „să înveţe să joace, despre comportamentul uman şi despre sine", ajutând-o să depăşească frontierele artistice.

Printre participanţii la gală s-au aflat, printre alţii, cântăreaţa spaniolă Rosalia, actriţele Diane Kruger şi Anne Hathaway şi cântăreţul portorican Ricky Martin, alături de care Penelope Cruz a jucat în miniseria de televiziune „Inside Look: The Assassination of Gianni Versace - American Crime Story" (2017-2018).

Gala de marţi seară, organizată pentru a strânge fonduri în beneficiul Departamentului de Film al MoMA (MoMA's Department of Film), l-a omagiat într-o ceremonie similară în 2020 pe actorul George Clooney, iar în urmă cu zece ani pe cineastul Pedro Almodóvar.

„Penélope Cruz a încântat publicul de cinematografe încă din anul 1992 şi este o artistă convingătoare, atât în filme de acţiune şi de aventuri, cât şi în filme de autor", a subliniat într-un comunicat curatorul Departamentul de Film al MoMA, Rajendra Roy.

Penélope Cruz a fost prima artistă spaniolă care a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar, pentru interpretarea din filmul „Vicky Cristina Barcelona", regizat de Woody Allen. Ea a fost recompensată şi cu premiul pentru cea mai bună actriţă - Copa Volpi - la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Veneţia, pentru rolul interpretat în „Madres Paralelas".