Actrița Olimpia Melinte joacă rolul unei asasine în westernul spaniol „Sordo/ The (Silent) War”, regizat de Alfonso Cortés-Cavanillas, care va avea premiera de gală azi, la celebrul cinematograf Capitol din Madrid.

Acțiunea filmului se petrece în 1944, spre finalul celui de-Al Doilea Război Mondial și are în prim-plan povestea unui bărbat care surzește în urma unei explozii puternice și încearcă să se ascundă prin pădurile Cantabriei pentru a scăpa de armata lui Franco, ce și-a propus să îl captureze. Din distribuție fac parte unii dintre cei mai populari actori spanioli ai momentului: Asier Etxeandía („Pain and Glory”), Aitor Luna („Cathedral of the Sea”, „Velvet”, „Gran Reserva”, „La Fuga”, „Los Hombres de Paco”), Hugo Silva („The Ministry of Time”, „Web Therapy”, „The Body”, „Los Hombres de Paco”, „El Hombre de Arena”), Marian Alvarez („Lo mejor de mí”, „Wounded”, „Morir”, „La Fuga”), Ruth Diaz („The Fury of a Patient Man”) și Inmanol Arias („Velvet Colección”, „Cuéntame”, „The Liberator”, „El Lute: Run for Your Life”).

Filmul poate fi văzut în cinematografele din Spania începând de vineri.

„Personajul meu, Darya Sergheievici Volkov, este lunetistă și criminală de război, angajată de armata spaniolă să-l vâneze pe Anselmo, interpretat de Asier Etxeandia, personajul principal. Ea este din Ucraina, dar a luptat și pentru armata rusă. De la casting până la ultima zi de filmare, această producție care m-a adus încă o data în Spania (locul care mi-a dăruit atâta bucurie și unde am învățat enorm în proiectul «Caníbal», filmat aici cu câțiva ani în urmă) a fost o aventură minunată în care am construit primul meu rol care pare 100% negativ, fără nici o nuanță de blândețe sau compasiune pentru victimele mele, o adevărată provocare condusă cu măiestrie și mult tact de regizorul nostru Alfonso Cortes Cavanillas. Au fost zile și nopți de filmare tensionate, prin munți și peșteri din Cantabria, călare sau pe jos, cu o echipă fantastică în spate. Am lucrat cu unii dintre cei mai cunoscuți și iubiți actori ai momentului din Spania ca Hugo Silva, Asier Etxeandia și Marian Alvarez. Am învățat să trag cu arma, să călăresc bine și mi-am făcut, împreună cu un antrenor, un accent ucrainean pentru ca personajul meu să fie cât mai aproape de realitate”, a povestit Olimpia Melinte.

Absolventă a Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii din Bucureşti, Olimpia Melinte este una dintre cele mai talentate şi cunoscute actriţe ale generaţiei sale. A debutat în film cu rolul principal din lungmetrajul „Cele ce plutesc” (regia Mircea Daneliuc), obţinând o dublă nominalizare la premiile Gopo 2010, apoi a impresionat cu prestaţia din filmul italian „Şapte fapte de milostenie” (regia Gianluca şi Massimiliano di Serio, 2011), pentru care a fost aleasă din 250 de actriţe şi care i-a adus un premiu pentru actorie la Bobbio Film Festival în Italia. Olimpia Melinte a jucat în 2013 alături de Antonio de la Torre în filmul „Caníbal”, regizat de Manuel Martín Cuenca. Pentru dublul rol (interpretează două surori - Alexandra şi Nina) a primit premiul pentru revelaţia anului la gala Uniunii Actorilor din Spania (prima distincţie acordată vreodată unui român) şi a fost nominalizată la premiile Goya în 2014, tot la categoria „revelaţia anului”. A mai jucat în filme precum „Selfie”, „Planşa”, „Cel ales”, „Bucureşti NonStop”, „Selfie 2”.