O fotografie în care fostul președinte francez Nicolas Sarkozy pare mai înalt decât soția sa, Carla Bruni, apărută pe coperta săptămânalului Paris Match a stârnit un val de comentarii ironice în mediul online, iar editorii publicației au venit ulterior cu explicații.

 

După apariția acestei fotografii, au apărut speculații potrivit cărora fostul președinte, în vârstă de 64 de ani, se gândește la o revenire pe scena politică. Acesta și-a lansat recent o carte, "Passions", care a devenit rapid bestseller.

Pe rețelele de socializare online, însă, utilizatorii s-au întrebat cum Carla Bruni, în vârstă de 51 de ani, care are o înălțime de 175 de centimetri, cu zece centimetri mai mult decât soțul ei, pare în această fotografie mai scundă.

După speculațiile potrivit cărora editorii săptămânalului francez au modificat imaginea cu ajutorul unui program pe calculator, reprezentanții revistei s-au văzut nevoiți să ofere o explicație.

„Unii oameni au fost surprinși să vadă că Nicolas Sarkozy este mai înalt decât soția sa, Carla Bruni", au spus editorii, adăugând că fotografia a fost realizată în luna iunie, pe scările din fața casei cuplului.

„În imaginea aleasă pentru copertă, Nicolas Sarkozy se afla cu o treaptă mai sus față de soția sa", au mai explicat editorii.

Paris Match a atras în mod nedorit atenția asupra înălțimii lui Sarkozy în 2015, cu o altă fotografie publicată pe prima pagină. În imaginea respectivă, realizată pe o plajă din Corsica, Sarkozy părea mai înalt decât Bruni.

Revista este aleasă frecvent de politicieni pentru a-și face publicitate.

Sarkozy a părăsit de două ori scena politică, după ce a pierdut alegerile, cel mai recent în 2016. Este subiectul mai multor anchete privind scandaluri de corupție, legate de perioada de cinci ani (2007 - 2012) în care a fost președintele Franței. Sarkozy a negat acuzațiile.

Noua sa carte, "Passions", prezintă primii săi ani ca politician, dar și aspecte din viața privată.