O fetiță în vârstă de 8 ani din India, care urma să moștenească o avere de 61 de milioane de dolari, a fost admisă călugăriță într-un ordin religios strict, după ce a renunțat la plăcerile lumești.

 

Devanshi Sanghvi a fost, până săptămâna aceasta, moștenitoarea afacerii de bijuterii Sanghvi and Sons din orașul Surat, cunoscut la nivel local drept Diamond City (Orașul Diamantelor) pentru importanța sa în comerțul mondial cu pietre prețioase. Familia ei este, de asemenea, membră a credinței Jain, o religie indiană veche, care predică non-violența, vegetarianismul strict și dragostea pentru toate creaturile.

Săptămâna aceasta, ea a fost sărbătorită într-o ceremonie de 4 zile pentru a-și anunța noua vocație, în timpul căreia a călătorit într-o trăsură trasă de un elefant, potrivit imaginilor distribuite în mass-media locală, citate de The Guardian. Miercuri, ea a ajuns la un templu pentru a-și schimba hainele cu o ținută simplă din bumbac alb.

„Devanshi nu s-a uitat niciodată la televizor, la filme sau nu a mers la mall-uri și restaurante", a declarat un martor la ceremonie.

Copila este una dintre cele mai tinere persoane care au participat la ceremonia „diksha" pentru a renunța la bunurile materiale și a intra în ordinele religioase jainiste. Părinții ei au declarat că fetița era nerăbdătoare să devină călugăriță. Se spune uneori că familiile Jain își încurajează copiii să intre în ordinele religioase pentru a spori statutul social al rudelor lor.  Afacerea familiei sale, fondată în 1981, are o valoare netă de 61 de milioane de dolari, potrivit ICRA, o agenție indiană de rating de credit. Jainismul are peste 4 milioane de adepți în India, mulți dintre ei - cum ar fi familia Devanshi - provenind din comunități comerciale bogate. Adepții aderă la o dietă vegetariană strictă, iar unii călugări și călugărițe își acoperă gura cu o țesătură pentru a nu înghiți accidental insecte. Religia a fost criticată pentru unele dintre practicile sale rituale, în special pentru o tradiție a posturilor extreme până la moarte. O fetiță de 13 ani din Hyderabad a intrat în comă și a murit în 2016 în timp ce a ținut un post de două luni ca act de penitență, în timpul căruia nu i s-a permis să bea apă caldă decât de două ori pe zi. Părinții ei au fost acuzați de omor prin imprudență și au fost supuși indignării publice din cauza afirmațiilor că familia ar fi forțat-o să țină postul.