O mumie veche de 800 de ani a fost transportată de un peruan într-o geantă frigorifică. Bărbatul i-a dat un nume mumiei și a ținut-o o perioadă într-o cutie aflată lângă un televizor, potrivit BBC.

Polițiștii din Peru au făcut o descoperire surprizătoare atunci când au percheziționat un curier care le-a atras atenția deoarece era în stare de ebrietate la un sit arheologic antic din Puno. În geanta frigorifică pe care o transporta bărbatul se afla o mumie. El le-a spus polițiștilor că își împărțea camera cu mumia pe care o considera „o prietenă spirituală". Bărbatul a mai explicat că a pus rămășițele în geantă pentru a le arăta prietenilor săi. Polițiștii au mai aflat că mumia poreclită „Juanita" era ținută într-o cutie din camera bărbatului lângă un televizor.

Experții au stabilit că trupul are o vechime cuprinsă între 600 și 800 de ani și că este al unui bărbat adult și nu al unei femei, așa cum a crezut bărbatul oprit de polițiști. Se estimează că bărbatul mumificat ar fi avut peste 45 de ani și o înălțime de 1,51 metri.

Poliția a confiscat mumia transportată în geanta frigorifică și a predat-o ministerului peruan al culturii. Bărbatul care o transporta și cei doi prieteni ai săi, care au vârste cuprinse între 23 și 26 de ani, au fost reținuți și sunt cercetați pentru infracțiuni împotriva patrimoniului cultural din Peru.